Cyberoam Central Console Hyper-V Kurulumu

Merhaba

Bu yazimizda Cyberoam cihazlarimizin yönetim konsolu olan Cyberoam Central Console Hyper-V üzerinde kurulum adimlarini anlatiyor olacağım. Cyberoam Central Console ile kullanmiş olduğumuz bütün Cyberoam cihazlarimizi yönetebiliriz.

Cyberoam Central Console ( CCC ) araçları dağıtılan Cyberoam UTM araçları dahilinde merkezi güvenlik yönetimi sağlayarak MSSP’ler ve büyük ölçekli şirketler için yüksek güvenlik seviyesi temin etmektedir. Cyberoam Central Console ( CCC ) araçları, Layer 8 kimlik-tabanlı ilkeler ve merkezi rapor ve uyarılarla tüm dünya üzerindeki uzak ve şube ofislerinde granüler güvenlik ve görülebilirlik sağlamaktadır.

Merkezi Yönetim – Cyberoam Central Console ( CCC ) MSSP’ler için gerçek zamanda güncellemeler ve güvenlik ilkelerinin merkezi yönetimini mümkün kılmak suretiyle çoklu müşteri mekanlarının ve uzak mekanlara sahip kuruluşların yönetilmesini ve tepki süresinin azaltılmasını sağlamaktadır.Cyberoam Central Console ( CCC )’nin Layer 8 kimlik bazlı ilkeleri vasıtasıyla kullanıcılara granüler ancak esnek kontroller sunarak rol-tabanlı erişim uygulayabilmektedir.

Düşük İşletim Karmaşıklığı& İlke Dağıtım Süresi – Cyberoam Central Console ( CCC ); tüm güvenlik özellikleri dahilinde tek bir web-tabanlı GUI ile güvenlik yönetimini basitleştiren ve tüm müşteri mekanlarında ve bu mekanlarda teknik kaynaklar olmamasına karşın tüm uzak ofislerde yüksek güvenlik seviyesini sürdüren merkezi politika yürütülmesini mümkün kılmaktadır.

Düşük Sahiplik Maliyetleri – Cyberoam, merkezi kurulum, güncellemeler, izleme, sürüm yükseltmeler ve uzak ağların görülebilirliği sayesinde düşük mülkiyet maliyeti sunarak uzak teknik kaynaklara yapılan yatırımları azaltmaktadır.

Merkezi Görülebilirlik – Cyberoam, uzak mekanlarda kullanıcı ve ağ faaliyetlerine  merkezi  Layer 8 kimlik-tabanlı görülebilirlik sunmaktadır. Web tabanlı kumanda tablosu, kayıtlar (günlükler), raporlar ve HIPAA, PCI DSS ve GLBA gibi mevzuat gereklerine uyumu destekler.

Cyberoam Central Console Genel Kuralları

1

Cyberoam Central Console Sistem Gereksinimleri

2

Hyper-V Manager konsolu açıyoruz ve Hyper-V sunucumuz üzerinde sağ tuş New => Virtual Machine diyoruz. Ayni işlemi yukaridaki Action menüsünden ya da sağ menüde bulunan Actions => New => Virtual Machine diyebiliriz.

4

Before You Begin bilgi ekrani geliyor karşımıza NEXT diyerek devam ediyoruz

5

Specify Name and Location ekraninda oluşturacağımız Virtual CCC Appliance sanal sunumuz için Name bölümünde bir isim belirlememiz gerekiyor.

6

Name bölümüne Virtual CCC Appliance sanal sunucumuz için bir isim belirledikten sonra oluşturacağımız sanal sunucu için Location bölümünde bir dizin belirlebiliriz ancak ben default gelen ayarda bir değişiklik yapmiyorum çünkü mevcut VHD dosyasinin göstereceğim için ve NEXT diyerek devam ediyorum.

7

Assign Memory ekraninda oluşturacağımız Virtual CCC Appliance sanal sunucumuz için Memory ( RAM ) miktari belirlememiz gerekiyor.

8

Assign Memory ekraninda oluşturacağımız Virtual CCC Appliance sanal sunucumuz için Memory ( RAM ) miktarini 2048 MB yani 2 GB olarak belirliyoruz çünkü CCC15 versiyonunu kullanacağız için minimum Memory ( RAM ) miktari bu olduğu için bu şekilde yapılandırıyoruz  ve NEXT diyerek devam ediyoruz.

9

Configure Networking ekraninda Virtual CCC Appliance sanal sunucumuz hangi Network kartindan haberleşeceğini seçmemiz gerekiyor.

10

Configure Networking ekraninda ben daha önce oluşturmuş olduğum Virtual Netwrok-1 isimli Network kartını seçiyorum ve NEXT diyerek devam ediyorum.

11

Connecy Virtual Hard Disk ekraninda oluşturacağımız sanal sunucumuzun disk yapısını seçiyoruz.

Create a virtual hard disk : Oluşturacağımız sanal sunucu için yeni bir disk oluşturma seçeneğinidir. Name bölümünde oluşturulacak olan VHD için bir isim belirleyebiliriz. Location bölümünde oluşturacağımız yeni VHD dosyasinin hangi dizin altina oluşturacağını seçebiliriz. Size bölümünde default olarak 127 GB gelmektedir. Oluşturacağımız yeni VHD dosyanin boyutunu buradan belirleyebiliriz.

Use an existing virtual hard disk : Sanal sunucu için mevcut bir VHD dosyasi var ise bu seçenek ile hangi dizin altinda ise onu seçerek sanal sunucumuzun bu VHD dosyasi ile çalışmasini sağlayabiliriz.

Attach a virtual hard disk later : Sanal sunucu için eğer daha sonra VHD dosyasi yapılandıracaksaniz bu seçenek ile devam edebilirsiniz.

12

Connecy Virtual Hard Disk ekraninda ben Use an existing virtual hard disk seçeneğini seçiyorum ve Browse diyerek Virtual CCC Appliance VHD dosyasini gösteriyorum. Burada gösterilecek olan VHD dosyasi <Appliance Key>-disk1.vhd şeklindedir.

13

Connecy Virtual Hard Disk ekraninda gerekli yapılandırmayi tamamladiktan sonra NEXT diyerek devam ediyoruz.

14

Completing the New Virtual Machine Wizard ekraninda oluşturmuş olduğunuz Virtual CCC Appliance sanal sunucumuz için yapılandırma özetini görüyoru sanal sunucumuzun oluşturulmasi için Finish diyoruz.

15

16

Hyper-V Manager konsoluna geri döndüğümüzde BAKICCC15 ismindeki Virtual CCC Appliance sanal sunucumuzun konsol üzerine geldiğini görüyoruz.

17

Settings ekranina geliyor karşımıza Hardware => IDE Controller 1 => DVD Drive bölümüne geliyoruz burada DVD Drive silerek Auxiliary Diskini ( Disk 2 ) Virtual CCC Appliance sanal sunucumuzun ekleyeceğiz.

18

Settings ekranina geliyor karşımıza Hardware => IDE Controller 1 => DVD Drive bölümünde Remove diyerek  DVD Drive siliyoruz.

19

Auxiliary Diskini ( Disk 2 ) Virtual CCC Appliance sanal sunucumuz üzerine IDE Controller altinda Hard Drive seçeneği ile EKLEMEYECEĞİZ.

20

Hardware => SCSI Controller => Hard Drive bölümünde Add diyoruz.

21

Media bölümünde Browse diyoruz.

22

Auxiliary Diskini ( Disk 2 ) <Appliance Key>-disk2.vhd şeklinde olan VHD diskimiz ekliyoruz.

23

 

Virtual CCC Appliance sanal sunucumuzu ve Auxiliary Diskini ( Disk 2 ) yapılandırma işlemi tamamlandiktan sonra Network Kartı ayarlarini yapılandırıyoruz.

vNIC yapılandırmasi için Hardware => Add Hardware => Network Adapter ve Add diyoruz.

NOT : VCCC için en az dört Network kartı yapılandırması zorunludur.

NOT : VCCC Hyper V Windows Server 2008 ve Windows Server 2008 R2 Network Adapter olarak eklenmelidir. Hyper V Windwos Server 2012 ve Windows Server 2012 R2 platformu üzerinde Legacy Network Adapter olarak yapılandırılmasi gerekmektedir.

24

Eklediğim ikinci Network Karti için bir Network seçiyoruz.

25

26

Yapılandırmayi tamamladiktan sonra Apply diyerek yapılandırmamizi onayliyoruz.

27

28

VCCC12 için gerekli yapılandırmayi tamamladik artik suncumuzu açaabiliriz.

29

Action menüsünde Start diyoruz.

30

Sunucumuz açılıyor.

31

Password ekrani geldiğinde sunucumuz açılmış olacaktir.

32

Internet Explorer açıyoruz ve Address satirina http://172.16.16.16 default IP Addresini yaziyoruz ve Virtual Cyberoam Central Console ( CCC)  Web Admin Console açıyoruz. Karşımıza gelen sertifika hatasini Continue to this web site ( not recommended ) tikliyoruz.

33

Virtual Cyberoam Central Console ( CCC)  Web Admin Console açılıyor Username ve Password ekrani geliyor karşımıza.

  • Username: admin
  • Password: admin

34

35

Ve karşınızda Virtual Cyberoam Central Console ( CCC)  Web Admin Console Dashboard ekrani.

36

 

Başka bir yazimizda görüşmek dileğiyle…

 

Bir yanıt yazın

Back To Top