HP 3PAR StoreServ 7200c Storage Kurulumu Bölüm 1

Merhaba

Bu yazımızda HP firmasının Storage ürünü olan HP 3par Storeserv 7200c serisi ürünün ilk kurulum ve yapılandırması anlatıyor olacağız. HP 3par Storeserv 7200c ilk kurulumu için HP 3par Storeserv 7200c üzerinde bulunan Managemet Portu üzerinden cihaz içinden çıkan Serial kablo ile bağlantı sağlayarak console üzerinden yapıyoruz.

Host OS Support :

  • Citrix® XenServer® | HP-UX® | IBM® AIX®
  • Microsoft® Windows® Server, including Microsoft® Hyper-V™
  • Open VMS | Oracle® Linux® (UEK and RHEL compatible kernels) | Oracle® Solaris
  • Red Hat® Enterprise Linux® | Red Hat® Enterprise Virtualization
  • SUSE® Linux Enterprise | Ubuntu | VMware vSphere™

For the latest information on supported operating systems refer to Single Point of Connectivity Knowledge for HPE Storage Products (SPOCK): http://www.hpe.com/storage/spock

HP 3par Storeserv 7200c console üzerinden bağlanmak için Serial Port ( COM1 ) ayarlarinin aşağıdaki gibi yapılamasi gerekmektedir.

Speed – 57600
Data bits – 8
Stop bits – 1
Parity – None
Flow control – XON/XOFF

HP 3par Storeserv 7200c console login ekranı aşağıdaki gibi geliyor karşımıza.

HP 3par Storeserv 7200c console bağlanti sağladiktan sonra default olarak gelen login : console ve password : cmp43pd şeklindedir bu şekilde yazarak bağlantı sağlıyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c konsol menüsüne bağlantı sağladığımız da karşımıza 11 tane menü seçeneği geliyor. HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde ilk kurulumu ve yapılandırma ayarlarını yapacağımız için 1.Out of the box procedure seçeneği için 1 diyoruz ve Enter diyerek ilk kurulumu ve yapılandırmasına başlıyoruz.

Burada HP 3PAR StoreServ 7200c üzerindeki IP Address ( IP Adresi ) bilmez gerektiğini ve HP 3PAR StoreServ 7200c kurulumu için gerekli bilgileri dökümanlarda bulabileceğimizi gösteriyor. Yes diyerek devam ediyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c Storage üzerinde cluster yapısı içindeki Node’lar bulunuyor. Node aslında HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde bulunan Controller anlamına gelmektedir. Bu ekranda C diyerek devam ediyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde saat ayarlarını yapabilmek için bulunduğumuz Location ( Lokasyon) seçiyoruz.Türkiye için Europe  seçeneği için 8 yazıyoruz ve Enter diyerek devam ediyoruz.

Turkey ( Türkiye ) için 47 yazıyoruz ve Enter diyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde saat ayarları için yapılandırdığımız ayarlar doğrultusunda saat diliminin Europe\Istanbul olarak kullanılacagını ve saat ayarlarımızı aşağıdaki gibi olacağı bilgisini görüyoruz. Saat ayarlarını doğrulamak ve onaylamak için 1 yazarak Yes ( Evet ) veriyoruz ve Enter diyerek devam ediyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde tarihi kontrol ediyoruz. Eğer dogru ise Enter diyerek devam edebilirsiniz. Eğer doğru değilse MMDDhhmmYYYAy/Gün/Saat/Dakika/Yıl ) olarak yani hepsi birleşik bir şekilde tekrar düzenleyebilirsiniz. Örneğin : 28.01.2017 13:44 yazmak için 012813442017 yazarak Enter diyerek düzenliyoruz.

Yes ( Y ) diyerek ayarları kaydediyoruz.

Enter the Inserv system name bölümünde HP 3PAR StoreServ 7200c için bir Name ( isim ) belirliyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde belirlemiş olduğunuz Name ( İsim ) kullanılarak başlatılacağını bilgisini alıyoruz. Eğer HP 3PAR StoreServ 7200c için belirlemiş olduğumuz Name ( İsim ) ile devam etmek istiyorsaniz Yes diyerek devam ediyoruz. Change diyerek belirlemiş olduğunuz Name ( İsmi ) tekrar düzenleyebilirsiniz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde çalışan firmware versiyonlarının kontrolü yapıldığını görüyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde çalışan firmware versiyonlarının kontrolü yapıldıktan sonra gelen ekranda C diyerek devam ediyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde Portları ve Disklerin durumu kontrol ediliyor. HP 3PAR StoreServ 7200c üzerindeki disk sayısını Found < 12 >  STLN900S5xnF0010 disks olarak görüyoruz. C yazarak devam edebiliriz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde portlar ve diskler kontrol ediliyor. HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde  kaç disk olduğu ve herhangi bir sorun olup olmadığı bilgisi görüyoruz. Alt satırda ise I/O değerlerini ve diskler üzerinde test yapacağı bilgisi veriliyor. Bu test yaklaşık olarak 2 hours 15 minutes ( 2 saat 15 dakika ) sürebileceği bilgisini görüyoruz. HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde  üzerinde bu testi yapmak isterseniz eğer Y ( Yes ) ile diyerek devam edebilirsiniz. HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde  bu testi yapmak istemiyorsanuz N ( No ) diyerek devam ediyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde Admin Volume ve Srdata yapılandırması tamamladıktan sonra HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde üzerinde SSL sertifikası oluşturuluyor. Management Console üzerine ilk bağlanıldığında sertifika bilgilerinin görüntüleneceğine dair bilgiler görüyoruz. C diyerek Enter diyoruz ve devam ediyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde Management Console Portu üzerinden HP 3PAR StoreServ 7200c yönetimi için IP Address ( IP Adres ) yapılandırması yapmak için Select IP address type you want to assign bölümünde yazarak IPv4 Address seçiyoruz.

IPv4 Address bölümüne HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde Management Console Portu için IP Address ( IP Adres ) belirliyoruz.

IPv4 Address bölümüne HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde Management Console Portu için IP Address ( IP Adres ) belirledikten sonra Enter diyoruz.

Netmask bölümünde Subnet Mask ( Alt Ağ Maskesi ) belirliyoruz.

Netmask bölümünde Subnet Mask ( Alt Ağ Maskesi ) belirledikten sonra Enter diyoruz.

Specify a gateway IP address bölümünde Default IP Address ( Varsayılan Ağ Geçiti ) belirliyoruz.

specify a gateway IP address bölümünde Default IP Address ( Varsayılan Ağ Geçiti ) belirledikten sonra Enter diyoruz.

specify speed bölümünde HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde Management Console Portu üzerinde 10.100 ve 1000 olarak Speed ( Hız ) yapılandırmasını half, full ya da auto olarak yazıyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde Management Console Portu için auto olarak yapılandırıyoruz ve Enter diyoruz.

NTP server’s IP address bölümüne NTP Server için bir IP Address ( IP Adres ) belirliyoruz.

NTP server’s IP address bölümüne NTP Server için bir IP Address ( IP Adres ) belirledikten sonra Enter diyoruz.

DNS server’s IP address bölümüne DNS Server için bir IP Address ( IP Adres ) belirliyoruz ve belirledikten sonra Enter diyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde portlarla ilgili encrypted işlemini Y ( Yes ) diyerek Disable edebilirsiniz ya da N ( No ) diyerek disable etmeye bilirsiniz. Biz N ( No ) diyerek devam ediyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde yapmış olduğumuz bütün yapılandırma tamamladıktan sonra Does this appear to be correct? [y/n] bölümüne Y ( Yes ) yazarak devam ediyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde üzerinde Spare yönetimini ben default olarak bırakıyoruz. HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde üzerinde nasil bir yapılandırma yapmak istiyorsanız Minimal ( Mi ), Default ( D ), Maximak ( Ma ) ya da sizin belirlediğiniz bir yapılandırma olmasını istiyorsanız Custom ( C ) olarak devam edebilirsiniz. HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde böylelikle gerekli yapılandırmayı kendisi yapmış oluyor. Bunu yapmak için “D” yazarak Enter tusuna basıyoruz.

HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde üzerinde Spare yapılandırması tamamlanıyor. HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde üzerinde gelen lisanslarımız görüyorsunuz. Bizim HP 3PAR StoreServ 7200c üzerinde üzerinde demo cihaz olduğu için bir çok lisans mevcuttur. Adaptive optimization, Dynamic optimization, Peer Motin, Thin provisioning ve Remote Copy gibi özellikler bulunuyor. Enter diyerek devam ediyoruz.

CIM-based management ekranında bu özelliği kullanmak için Y ( Yes ) diye bilirsiniz. Kullanmak istemiyorsaniz N ( No ) diyerek devam edebilirsiniz. Biz N ( No ) diyerek devam ediyoruz.

Out of the box işlemlerinin tamamlandığını görüyoruz.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

 

 

Back To Top