IBM Storwize V5010E Volume Delete 3


Merhaba

Daha önceki yazılarımız da IBM Storwize V5010E Service Management Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Pools Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Raid 5 Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Raid 10 Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Volume Yapılandırması , IBM Storwize V5010E Volume2 Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Mirrored Volume Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Custom Volume Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Host YapılandırmasıIBM Storwize V5010E Host Cluster Yapılandırması ve IBM Storwize V5010E Mapping Yapılandırması sizlerle paylaşmıştık.

Bu yazımızda da IBM Storwize V5010E üzerinde Volume silme işlemini  anlatıyor olacağız.

IBM Storwize V5010E Storage Management Konsolunda Volumes menüsü üzerinde gerekli yapılandırmayı yapıyor olacağız.

IBM Storwize V5010E Storage Management konsolu açıyoruz.

IBM Storwize V5010E Storage Management konsolunda Username ve Password bilgilerini yazıyoruz ve Sign In diyoruz.

IBM Storwize V5010E Storage Management konsolu açıyoruz. IBM Storwize V5010E Storage Management konsolu açıyoruz. IBM Storwize V5010E Storage Dashboard menüsü geliyor karşımıza.

IBM Storwize V5010E Storage Management konsolu üzerinde Volumes menüsü tıklıyoruz.

IBM Storwize V5010E Storage Management konsolu üzerinde Volumes menüsü altında IBM Storwize V5010E Storage üzerinde yapılandırma menülerini görüyoruz. Volumes menüsü altında bulunan Volumes sekmesine tıklıyoruz ve Volumes yapılandırmasına başlıyoruz.

IBM Storwize V5010E Storage Management konsolu üzerinde Volumes menüsü geliyor karşımıza.

IBM Storwize V5010E Storage Management konsolu üzerinde Volumes menüsü altında Actions diyoruz.

IBM Storwize V5010E Storage Management konsolu üzerinde Actions menüsü altında bulunan Delete tıklıyoruz.

Delete Volume ekranın da Verifiy the number of volumes that you are deleting ( Silinecek olan birim sayısı ) seçeneğine 1 yazmamız gerekiyor.

Delete Volume ekranın da Verifiy the number of volumes that you are deleting seçeneğine 1 yazıyoruz ve Delete the volume even if it is mapped to host,user relationships,or used in any FlashCopy mappings. ( Volume üzerinde herhangi bir Host bağlantısı ve ya herhangi bir FlashCopy Eşlemeleri olsa bile silinecek ) seçeniğini işaretleyerek Continue diyoruz.

Delete Confirmation ekranın da silinecek olan Volume alanı üzerinde Host Mappings, FlashCopy Mappings ve Remote Copy Mappings varsa alt bölümde görebilirsiniz.

Delete Confirmation ekranın da Delete diyerek işlemi başlatıyoruz.

Delete Volume ekranın da gerekli yapılandırmanın tamamlandığını görüyoruz. Closed diyerek Delete Volume ekranını kapatıyoruz.

IBM Storwize V5010E Storage Management konsolu üzerinde Volumes menüsü geri geldiğimizde herhangi bir Volume alanının olmadığını görüyoruz.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

 

 


Bir yorum ekleyin

3 yorum “IBM Storwize V5010E Volume Delete