Site icon Baki CUBUK

Altaro VM Backup 8.13 Yapılandırması

Merhaba

Daha önce bir çok farklı Backup ( Yedek ) çözümlerinin kurulumu ve yapılandırması ile ilgili yazılarımızı sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda da Altaro VM Backup 8.13 kurulumu ve yapılandırmasını anlatıyor olacağız. Altaro VM Backup 8.13 yazılımında ilk göze çarpan durum kurulum ve yapılandırmanın son derece kolay olduğu diğer Backup ( Yedek ) çözümlerinden farklı olarak kurulum sırasında Microsoft SQL Server gibi bir kuruluma ihtiyaç duymaması ilk göz çarpan farklılıklardan biri olarak karşıma çıktı.

Altaro VM Backup yazılımı esnek, hızlı ve güvenli bir yazılım olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft Hyper-V ve VMware platformlarında çevrimiçi hale getirmek ve Backup ( Yedek ) için güzel bir çözüm olarak görünmektedir.

Altaro VM Backup yazılımı Microsoft Hyper-V platformlarında için güvenilir Backup ( Yedek ) ve Replication ( Replikasyon ) işlemlerinin yapılması kolaylaştırır. Microsoft Hyper-V VSS, Virtual Machine ( Sanal Makine ) Backup ( Yedek ) sıfır aksama süresiyle alınmasını sağladığını belirtmektedirler.

Kolay ve Kullanıcı dostu bir ara yüzü ile, Backup ( Yedek ), Restore ( Geri Yükleme )  ve Replication ( Replikasyon ) işlerini hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılandırmayı ve çalıştırmayı kolaylaştırarak gelişmiş görevleri gerçekleştirebilirsiniz.

Lisanslama ;

Daha önceki yazımızda Altaro VM Backup 8.13 Kurulumu sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımız Altaro VM Backup 8.13 ilk yapılandırmasını anlatıyor olacağız.

Altaro VM Backup 8.13 Kurulumu sonra Altaro VM Backup Managament konsolunu açtığımızda Quick Setup ekranı geliyor karşımıza.

Add Hyper-V / Vmware Host seçeneği ile ortamımızdaki Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuz ve ya Microsoft Hyper-V Failover Cluster yapısı içinde bulunan sunucularımızı ya da Vmware ESXI / VMware vCenter sunucularımızı eklemek için gerekli yapılandırmayı yapabiliriz.

Altaro VM Backup Managament konsolunda Add Hyper-V / Vmware Host seçeneği ile gerekli Host yapılandırmasını başlatıyoruz.

Select Type of Host ekranın da

Select Type of Host ekranın da Microsoft Hyper-V seçeneğini seçiyoruz ve Next diyoruz. Ortamımız da bulunan Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuzu ekliyoruz.

Connect To Host ekranın da ortamımız da bulunan Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuzu bağlantı için gerekli bilgileri yazıyoruz.

Connect To Host ekranın da ortamımızda bulunan W19HYPERV isimli Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuzu bağlantı için gerekli bilgilerini yazdıktan sonra bağlantıyı kontrol için Test Connection diyoruz.

Connect To Host ekranın da ortamımız da bulunan W19HYPERV isimli Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuzu bağlantının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini görüyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

Finish ekranın da ortamımız da bulunan W19HYPERV isimli Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuzu üzerinde Altaro VM Backup Agent kurulumunun yapıldığını görüyoruz.

Finish ekranın da ortamımızda bulunan W19HYPERV isimli Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuzu üzerinde Altaro VM Backup Agent kurulumunun başarılı bir şekilde tamamlandığını görüyoruz. Finish diyerek yapılandırmayı sonlandırıyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu üzerinde Host menüsünü açtığımızda W19HYPERV isimli Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuzun geldiğini görüyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu üzerinde Quick Setup ekranın da Add Hyper-V / Vmware Host seçeneği ile ortamımızdaki W19HYPERV isimli Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuz Altaro VM Backup üzerine ekledikten sonra Choose Where to Store Backups diyerek Backup alınacak Storage alanını yapılandırıyoruz.

Add Backup Location ekranın da

Add Backup Location ekranın da Network Patch ( LAN Only ) ortamımızda bulunan Network paylaşımı üzerine Backup dizini olarak gösteriyor olacağız.

Network Patch ( LAN Only ) seçeneğini seçiyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

Add Network Location ekranın da ortamımızda bulunan Network paylaşımı bağlantı için gerekli bilgileri yazıyoruz.

Add Network Location ekranın da ortamımızda bulunan Network paylaşımın bağlantı için gerekli bilgilerini yazdıktan sonra bağlantıyı kontrol için Test Connection diyoruz.

Add Network Location ekranın da ortamımızda bulunan Network paylaşımın bağlantının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini görüyoruz ve Finish diyerek yapılandırıyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu üzerinde Backup Locations menüsünü açtığımızda Storage yapılandırmasının geldiğini görüyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu üzerinde Backup Locations menüsünü açtığımızda W19HYPERV isimli Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuzun altında W19FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) geldiğini görüyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu üzerinde Backup Locations bölümünde gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Save Changes diyoruz.

Gerekli yapılandırmanın yapılandırıldığını görüyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu üzerinde Quick Setup ekranın da Choose Where to Store Backups seçeneği ile Altaro VM Backup üzerine Storage alanını yapılandırdıktan sonra Take First Backup diyerek Backup’ı yapılandırıyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu üzerinde Backup Locations menüsü altında Take Backup altında W19HYPERV isimli Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuzun altında W19FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) geldiğini görüyoruz. Schedule seçeneğine tıklıyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu üzerinde Backup Settings menüsü altında Schedule Settings altında bulunan Backup Schedules seçeneği altında W19FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde Backup alınacak zamanları görüyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu üzerinde Backup Settings menüsü altında Schedule Settings altında bulunan Backup Schedules seçeneği altında W19FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde Backup alınacak zamanlarını kontrol ettikten sonra Save Changes diyoruz.

Gerekli yapılandırmanın tamamlandığını görüyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu üzerinde Backups menüsü altında Take Backup seçeneği altında Take Backup diyerek W19FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde Backup işlemini başlatıyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu üzerinde Backups menüsü altında Take Backup seçeneği altında Take Backup diyerek W19FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde Backup işlemini başlatılacağı uyarısını alıyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu üzerinde Backups menüsü altında Take Backup seçeneği altında Take Backup diyerek W19FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde Backup işleminin başladığını görüyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu üzerinde Backups menüsü altında Take Backup seçeneği altında Take Backup diyerek W19FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde Backup işleminin başladığını görüyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu üzerinde Backups menüsü altında Take Backup seçeneği altında Take Backup diyerek W19FILE isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde Backup işleminin başarılı bir şekilde tamamlandığını görüyoruz.

Altaro VM Backup Managament konsolu yapılandırma bilgisini görüyoruz.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

Exit mobile version