Arcserve Unified Data Protection 7.0 Kurulumu

Merhaba

Arcserve Unified Data Protection ( UDP ); Ca Arcserve bünyesinde bulunan Arcserve Backup, Arcserve D2D ve Arcserve RHA ürünlerinin tek bir konsolda birleştirilmiştir. Hem Physical Machine ( Fiziksel Makine ) hem de Virtual Machine ( Sanal Makine ) sunucuları bünyesinde bulunduran hibrit yapılardaki Datacenterlar için geliştirilmiş olan imaj bazlı gelişmiş bir Backup ( Yedek ) ve Replication ( Replikasyon ) çözümüdür. İmaj Backup, Tape Drive, Veri yineleme, yüksek kullanılabilirlik ve gerçek küresel veri tekilleştirme teknolojilerini tek ve basit bir çözümde Arcserve Unified Data Protection ( UDP ) bir araya getirmiştir.

Daha önceki yazımızda Arcserve Unified Data Protection 7.0 Genel Özellikleri bahsetmiştik.

Arcserve Unified Data Protection ( UDP ) Mimari : Lisans bağımsız Arcserve Unified Data Protection ( UDP ) temel olarak 3 bileşenden oluşur:

Arcserve Unified Data Protection ( UDP ) Agent : Physical Machine ( Fiziksel Makine ) veya desteklenen Hypervisor üzerindeki Virtual Machine ( Sanal Makine ) imaj bazlı yedeklerinin alınabilmesi için uygulama bağımsız yüklenen tek bir çeşit agent.

Arcserve Unified Data Protection ( UDP ) Recovery Point Server : Lisans Bağımsız Global Deduplication, Source-Side Data Reduction, Compress ve Encryption yetenekleri olan yedekler için depolama alanıdır. Birden fazla Arcserve UDP Recovery Point Server kurulumu yapılarak bunların kendi aralarında replikasyonu saglandiktan sonra  yedekler birden fazla yerde saklanmış olur.

Arcserve Unified Data Protection ( UDP ) Console : Konfigurasyonun yapıldığı WEB konsolu üzerinde yönetim ekranıdır.

Kurulum ve desteklenen ürünlerle ilgili bütün bilgilere Arcserve UDP 7.0 Software-Compatibility Matrix üzerinde ulabilirsiniz.

Kurulum ve yapılandırmaya geçmeden önce ortamımızla ilgili kısa bir bilgi aktarmak istiyorum.

Birinci sunucum Windows Server 2019 Datacenter işletim sistemi W19DC isminde Ip Adres 192.168.2.200/24 olarak yapılandırılmıştır ve üzerinde Active Directory Domain Services yapılandırılarak bakicubuk.local isminde bir Domain ortamı kurulmuştur.

İkinci sunucum Windows Server 2019 Datacenter işletim sistemi W19ARCSERVE isminde Ip Adresi 192.168.2.212/24 olarak yapılandırılmıştır ve üzerinde Active Directory Domain ortamına dahil edilmiştir. Bu sunucu üzerine Arcserve Unified Data Protection ( UDP ) 7.0 kurulumu ve yapılandırması yapılacaktır.

Arcserve UDP 7.0 Download Link üzerinden indirmiş olduğumuz Arcserve Unified Data Protection 7.0 kurulum dosyamızı çalıştırıyoruz.

End User License Agreement ekranın da Accept seçeerek lisans sözleşmesini kabul ediyoruz ve devam ediyoruz.

Installation Method ekranın da Express Installation ve Advanced Installation olarak iki farklı kurulum seçeneği bulunmaktadır.

Installation Method ekranın da Express Installation seçeneği seçili iken View Default Configuration and Components seçiyoruz.

Installation Method ekranın da Express Installation seçeneği seçili ile Arcserve Unified Data Protection ile nelerin kurulacağının bir listesini görüyoruz. Component Name bölümünde kulumu yapılacak olan Arcserve Unified Data Protection Agent, Arcserve Unified Data Protection Recovery Point Server, Arcserve Unified Data Protection Console ve Arcserve Backup ürünlerini görüyoruz. Installation Folder bölümünde Arcserve Unified Data Protection ürünleri kurulumlarının sunucumuz üzerinde hangi dizinde yapılacağını görüyoruz. Port/Protocol bölümünde kurulacak olan Arcserve Unified Data Protection  ürünlerinin hangi Portları kullanacağını görüyoruz.

Database bölümünde Arcserve Unified Data Protection yazılımı ile birlikte Microsoft SQL Server 2014 Express kurulumu yapılacağını görüyoruz. Arcserve Unified Data Protection Database olarak Microsoft SQL Server yapısını kullanmaktadır.

Advanced Installation ekranın da Advanced Installation seçeneğinde Component Name bölümünde Arcserve Unified Data Protection ve Arcserve Backup ürünlerinden birinin kurulumunu seçerek yapabilirsiniz. Arcserve Unified Data Protection kullanıcı arayüzü ve kullanımı kolay olarak kullanılmaktadır. Arcserve Backup eğer ortamınızda Tape Backup alinacaksa genellikle kurulmaktadır.

Installation Method ekranın da Express Installation seçeneğini seçiyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

Account Configuration ekranı da Arcserve Unified Data Protection Administrative Account ve Arcserve Backup Domain Account için Administrator yetkisine sahip Username ve Password bilgilerini yapılandırmamız gerekiyor.

Account Configuration ekranı da Arcserve Unified Data Protection Administrative Account ve Arcserve Backup Domain Account için Administrator yetkisine sahip Username ve Password bilgilerini yapılandırdıktan sonra kurulumunu başlatmak için Install diyoruz.

Installation Progress ekranın da Arcserve Unified Data Protection kurulumu başladığı görüyoruz.

Launch Arserve UDP console when installation is complete seçeneğini Arcserve Unified Data Protection kurulumu tamamlandıktan sonra Arcserve Unified Data Protection Console açılmasını sağlamaktadır.

Installation Progress ekranın da Arcserve Unified Data Protection kurulumu başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra Installation Progress ekranın da Arcserve Backup kurulumu başladığı görüyoruz.

Installation Progress ekranın da Arcserve Unified Data Protection ve Arcserve Backup kurulumlarının başarılı bir şekilde tamamlandığını görüyoruz.

Arcserve Unified Data Protection kurulumu tamamlandıktan sonra Launch Arserve UDP console when installation is complete seçeneğini işaretli bir şekilde bıraktığımız için Arcserve Unified Data Protection Console kurulumdan sonra açıldı.

Arcserve Unified Data Protection Console üzerinde Login with current Windows Credentials (IWA) ile login olabilirsiniz.

Arcserve Unified Data Protection Console üzerinde Username ( Kullanıcı Adı ) ve Password ( Parola ) bölümüne gerekli bilgileri yazıyoruz ve Log In diyoruz.

Arcserve Unified Data Protection Console geliyor karşımıza. Direkt olarak Configuration Wizard ekranı gelecektir.

 

Bir sonraki yazımızda Arcserve Unified Data Protection Console üzerinde gerekli yapılandırmayı anlatıyor olacağız.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

 

 

Bir yanıt yazın

Back To Top