Site icon Baki CUBUK

Azure Site Recovery Capacity Planner Tool

Merhaba

Bu yazıda sizlere Azure Site Recovery Capacity Planner isimli hesaplama aracından kısaca bahsedeceğim.

Capacity Planner aracı Hyper-V VM, VMware VM ve Windows /Linux olan makinelerinizi Azure Site Recovery ile korumak için kapasite ihtiyaçlarını anlamaya yardımcı olmaktadır.

Azure Site Recovery servisi Microsoft Azure platformun da Business Continuity ve Disaster Recovery çözümleriniz için kullanabileceğiniz bir hizmettir. BCDR çözümlerin de sunucu kaynaklarının (Sanal makine ve depolama vb) çevre iş yüklerinin analizi ve bant genişliği ihtiyaçlarının iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Capacity Planner ise tam bu aşama da kullanabileceğiniz güzel bir araçtır.

Capacity Planner iki modda çalışabilmektedir.

Azure Site Recovery Capacity Planner aracını Buradan indirin.

Hızlı Planlama (Quick Planner) nasıl çalışır?

Capacity Planner aracını indirdikten sonra çalıştırın,  Select a planner type kısmın da Quick Planner ( Hızlı Planlayıcısı )seçin ve devam edin.

Capacity Planner modunu seçtikten sonra ise INPUTS kısmında ise sizin girmeniz gereken alanlar bulunmaktadır. Sarı renk ile işaretlediğim alanların tümünü doldurmanız gerekmektedir.

Gerekli alanları doldurduktan sonra kaynak ortamı için değerler ortaya çıkmaktadır.

Detailed Planner ( Detaylı Planlama ) nasıl çalışır?

Capacity Planner aracını indirdikten sonra çalıştırın, Select a planner type kısmın da Detailed Planner seçin ve devam edin.

Workload Qualification sheet’in de gerekli olan bilgileri yazacağımız alanlar yer almaktadır.

Compute IaaS VMs butonu ne yapar?

Submit Data to Planner tool butonu bastığınız da yazmış olduğumuz verilere göre aşağıdaki başlıklar da detayları vermektedir.

 

Başka bir yazimzida görüşmek dileğiyle…

 

Exit mobile version