Site icon Baki CUBUK

Azure Storage Explorer Kurulumu

Merhaba

Bu yazıda Azure Storage Explorer aracı yardımı ile Microsoft Azure üzerinde oluşturduğumuz depolama alanlarını nasıl kullanırız bunu anlatıyor olacağız. Microsoft Azure üzerindeki depolama alanlarını farklı senaryolarda kullanabiliriz. Bu yazıda Microsoft Azure üzerinden sadece Storage hizmeti satın alarak dosyalarınızı ve dökümanlarını yedekleyebilirsiniz. Azure Storage Explorer aracını nasıl kullanıyoruz şimdi buna bakalım.

Microsoft Azure Storage Explorer  Windows, macOS ve Linux’ta Azure Depolama ile çalışmayı kolaylaştıran bir tek başına uygulamadır.

Aşağıdaki Windows sürümleri Depolama Gezgini destekler:

Windows’un tüm sürümleri için Depolama Gezgini en az 4.7.2 .NET Framework gerektirir.

 

Microsoft Azure Storage Explorer sayfasından Microsoft Azure Storage Explorer dosyasını Download now diyerek indiriyoruz.

Microsoft Azure Storage Explorer dosyasını Save as diyerek indiriyoruz.

 

Azure Storage Exlplorer sayfasından Microsoft Azure Storage Explorer dosyasını çalıştırıyoruz.

Select install mode ekranın da Install for me only (recommended) diyerek Microsoft Azure Storage Explorer kurulumunu başlatıyoruz.

License Agreement ekranın da I accept the agreement diyerek kabul ediyoruz ve Install diyerek devam ediyoruz.

Select Destination Location ekranın da Microsoft Azure Storage Explorer kurulumu yaptığımız işletim sistemi üzerinde hangi dizin altına yapılacağını görüyoruz. Browse diyerek dizini değiştirebilirsiniz gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Select Start Menu Folder ekranın da Microsoft Azure Storage Explorer kurulumunundan sonra Start menüsü üzerinde hangi isim ile görüneceğini ve hangi klasör altına kısayolu oluşturulacağını görüyoruz. Browse diyerek dizini değiştirebilirsiniz gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Installing ekranın da Microsoft Azure Storage Explorer kurulumunun başladığını görüyoruz.

Completing the Microsoft Azure Storage Explorer Setup Wizard ekranın da Microsoft Azure Storage Explorer kurulumunun başarılı bir şekilde tamamlandığını görüyoruz. Launch Microsoft Azure Storage Explorer seçeneği seçili bırakırsanız direkt olarak Microsoft Azure Storage Explorer konsolu açılacaktır.

Finish diyerek Completing the Microsoft Azure Storage Explorer Setup Wizard ekranını kapatıyoruz.

Microsoft Azure Storage Explorer konsolunun açıldığını görüyoruz.

Microsoft Azure Storage Explorer konsolu geliyor karşımıza.

Daha önceki Microsoft Azure Blob Storage yazısında oluşturmuş olduğumuz Microsoft Azure Blob Storage Account bağlantı sağlamak için Sign in with Azure seçeneğine tıklıyoruz.

Select Azure Environment ekranın da Azure seçiyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

Microsoft Azure Portal üzerinde kayıtlı olan E-Mail adresimiz ile Login oluyoruz.

Microsoft Azure Storage Explorer konsolun da oluşturmuş olduğumuz Microsoft Azure Blob Storage Account‘a bağlantı sağlandığını görüyoruz.

Microsoft Azure Storage Explorer konsolun da oluşturmuş olduğumuz Microsoft Azure Blob Storage bağlanmak için bu sefer Attach to a resource seçeneğine tıklıyoruz.

Select Resource ekranın da Microsoft Azure Portal üzerinde bulunan ve ulaşmak istediğimiz servisi seçmemiz gerekiyor.

Select Resource ekranın da Storage account or service seçeneğini seçerek oluşturmuş olduğumuz Microsoft Azure Blob Storage Account bağlantı sağlıyoruz.

Select Connection Method ekranın da  Microsoft Azure Blob Storage Account bağlantı için gerekli olarak seçeneği seçmemiz gerekmektedir.

Select Connection Method ekranın da Account name and key seçeneğini seçiyoruz ve Microsoft Azure Blob Storage Account bağlantı sağlamak için Next diyerek devam ediyoruz.

Microsoft Azure Portal üzerinde bakicubukblob isimli Storage Account üzerinde Access keys menüsüne tıklıyoruz.

Microsoft Azure Portal üzerinde bakicubukblob isimli Storage Account üzerinde Access keys menüsün de Storage account name bölümünü ve key1 bölümündeki bilgileri kullanıyor olacağız.

Microsoft Azure Portal üzerinde bakicubukblob isimli Storage Account üzerinde Access keys menüsün de Storage account name bölümünü Connect to Azure Storage ekranın da Account name bölümüne kopyalayıp yapıştırıyoruz ya da yazıyoruz.

Microsoft Azure Portal üzerinde bakicubukblob isimli Storage Account üzerinde Access keys menüsün de key1 bölümünü altında bulunan Key bölümün de Show diyoruz.

Microsoft Azure Portal üzerinde bakicubukblob isimli Storage Account üzerinde Access keys menüsün de key1 bölümünü altında bulunan Key bölümünü Connect to Azure Storage ekranın da Account key bölümüne kopyalayıp yapıştırıyoruz.

Connect to Azure Storage ekranın da Display name bölümüne bir isim belirliyoruz. Account name bölümünü ve Account Key bölümlerine bilgileri Microsoft Azure Portal üzerinde bakicubukblob isimli Storage Account üzerinde Access keys menüsün de kopyalayıp yapıştırıyoruz. Storage domain bölümünü Azure olarak seçiyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

Summary ekranın da gerekli yapılandırma bilgilerini görüyoruz. Connect diyerek oluşturmuş olduğumuz Microsoft Azure Blob Storage Account‘a bağlantı sağlıyoruz.

Microsoft Azure Storage Explorer konsolun da oluşturmuş olduğumuz Microsoft Azure Blob Storage Account‘a bağlantı sağlandığını görüyoruz.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

 

Exit mobile version