Site icon Baki CUBUK

Microsoft System Center Data Protection Manager 2010 Kurulumu

Merhaba

Bu yazimizda Sistem Center Yönetim Ailesi içinde yer alan backuplama çözümü olan Data Protection Maneger‘in son sürümü olan Data Protection Manager 2010 ‘un kurulumunu anlatiyor olacağım.

Data Protection Manager 2010 yazılımının başlıca özellikleri aşağıdaki gibidir.

Dpm 2010 yazılımı, sanallaştırma ortamı içinde gelişim göstermiş olup

Sürümlerini koruyabilmektedir.

Data Protection Manager 2010 ilgili bilgilerimiz paylaştıktan sonra kurulumuna geçecelim.

Data Protection Manager 2010 kurulumu sirasinda SQL Server 2008 kurulumu gerçekleştireceğinden dil ayarlarina kontrol etmemiz gerekiyor.

Start(Başlat) => Control Panel ( Denetim Masası ) altında Regional And Language (Saat, Dil ve Bölge) bölümü geliyoruz.

Administrative Sekmesindeki Change System Location bölüme tıklıyoruz.

Bu bölümde eğer Turkish ( Turkey ) seçiliyse bunu aşağıdaki gibi English ( United States) olarak değiştiriyoruz.

Bu değişikliği yaptıktan sonra işletim sistemimizi Restart etmek isteyecektir. Restart Now diyerek sistemimizi Restart ediyoruz.

Bu düzeltmeyi yaptiktan sonra Data Protection Manager 2010 kurulumuna geçebiliriz. Data Protection Manager 2010 DVD mizi sistemimize takıyoruz. AutoPlay ekrani geliyor karşımıza Run setup.exe diyerek kurulumu başlatiyoruz.

Install Data Protection Manager ‘i seçip gerekli kurulumu başlatıyoruz.

Lisans ekrani karşımıza geliyor I accept the license terms and conditions seçip OK diyerek bir sonraki aşamaya geçiyoruz.

Karşımıza Wellcome Wizard ekrani geliyor NEXT diyerek devam ediyoruz.

Prerequisites check bölümünde Data Protection Manager 2010 yazılımının kurulacak olduğu sunucunun donanım ve yazılım kontrolleri gerçekleştiriliyor.Kurulum için gerekli donanım ve yazılım gerekliliklerini denetletledi sistemimde Single Instance Storage (SIS) servisinide kurulu olmadğı hatasini alıyoruz.

İstersen bu servisi aşağıdaki komut ile manuel olarak kurabilir ve kurulum ekranında hiç bir hata almadan devam edebiliriz.

start /wait ocsetup.exe SIS-Limited /quiet /norestart

NEXT diyerek devam ediyoruz ve  Single Instance Storage (SIS) servisinin ve gerekli yazılımlarin kurulumlarini gerçekleştiriyoruz.

Prerequisites Installation ekraninda gerekli olan yazılım kontrol edip kurduktan sonra sistemimizi RESTART etmemizi istiyor.Sistemi RESTART edip kuruluma devam ediyoruz.

Sistemi RESTART ettikten sonra Prerequisites Check ekraninda herhangi bir eksiklik kalıp kalmadığını kontrol ediyor ve sorun kalmadığını gösteriyor. NEXT diyerek bir sonraki ekrana geçiyoruz.

Product Registration ekraninda User Name ve Company alanlarını doldurarak NEXT diyerek devam ediyoruz.

Installation Settings bölümünde Dpm2010 yazılımının ihtiyaç duyduğu SQL databasesi için gerekli bilgileri veriyoruz. DPMDB’yi mevcut Data Protection Manager 2010 serverimiz üzerine yükleyebildiğimiz gibi mevcut bir SQL Sunucumuzuda DPMMB’ mizi barındırması için yapılandırabiliriz.

Data Protection Manager 2010’ in ihtiyaç duymuş olduğu SQL server 2008’i ücretsiz olarak sunmaktadir.Fakat bu SQL serveri sadece Data Protection Manager 2010 sunucu üzerinde ve Data Protection Manager 2010 Databasesi için kullanmak ile sınırlıdır.

Ben Default gelen ayarları ile kuruyorum.Eğer kurduğumuz sistem de SQL kurulu ise bir Use an Existing instance of SQL Server 2008 seçerek SQL Server kurulmadan geçebiliriz ben Default ayarlarla kurulum yapacağım için NEXT diyerek bir sonraki ekrana  geçiyoruz.

Secutirty Settings ekraninda Data Protection Manager 2010 bir şifre belirleyip NEXT diyerek bir sonraki aşamaya geçiyoruz.

Microsoft Update OP-In ekraninda Data Protection Manager 2010 sistem updatelerini indirip indirmeyeceğini soruyor ben indirmek istediğim için Use Microsoft Update when I check  for updates diyerek NEXT diyerek bir sonraki ekrana geçiyorum.

Customer Experience Improvement Program ekraninda Data Protection Manager 2010 çıkan hataları Microsoft rapor olarak gönderip göndermeyeceğimizi soruyor ben göndermek istemiyorum No remind me later diyerek NEXT diyerek bir sonraki ekrana geçiyoruz.

Summart of Settings ekraninda Data Protection Manager 2010 kuruluma hazir INSTALL diyerek kuruluma başlıyoruz.

Data Protection Manager 2010 kurulumu başlıyor öncelikle SQL Server 2008 kurulumu ve yapılandırmasi gerçekleştiriyor. Sonrada Data Protection Manager 2010 kurulumu gerçekleştiricek.

Data Protection Manager 2010 kurulumu sorunsuz bir şekilde tamamlaniyor CLOSE diyerek kurulumu sonlandırıyoruz ve masaüstünden Data Protection Manager 2010 Manager Çalıştırıyoruz.

Data Protection Manager 2010 Manager Default ekran görüntüsünü alıyoruz.

Monitoring bölümüde Data Protection Manager 2010  yazılımının izlemesini gerçekleştirebiliyoruz. Anlık olarak hangi işlemi yapıyor, zamanlanan görevler , hatalı görevler ve uyarıları bu bölümden görebilmekteyiz.

Protection bölümünde koruma altında bulunan sunucu/client/database vb.. bilgileri göre bilmekteyiz.

Recovery bölümünde korunan sunucu/client/database vb.. verilen geri yükleme işlemlerini gerçekleştirebiliyoruz.

 

Bir sonraki makalede görüşmek dileğiyle…

 

Exit mobile version