Site icon Baki CUBUK

Dell EMC Unity 400F Software Upgrade

Merhaba

Daha önceki yazılarımızda Dell EMC Unity 400F kurulumu ve Dell EMC Unity 400F Pool Yapılandırması sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda da Dell EMC Unity 400F üzerinde Software Upgrades işlemini anlatıyor olacağız. Software Upgrades işleminden önce Software Upgrades dosyasını EMC Support Downloads sayfasından indirebilirsiniz.

Dell EMC Unity 400F Management konsolunda bulunan sağ üst köşede bulunan Settings menüsüne tıklıyoruz.

Settings ekranında bulunan Software Upgrades menüsüne tıklıyoruz.

Software Upgrades menüsünde Start Upgrade tıklıyoruz.

System Upgrades ekranı geliyor karşımıza. Health Checks bölümünde Perform Health Checks diyerek Dell EMC Unity 400F üzerinde Software Upgrades işlemi için gerekli kontroller yapılacaktır.

Health Checks bölümünde Dell EMC Unity 400F üzerinde Software Upgrades işlemi için gerekli kontrollerin yapıldığını görüyoruz.

Health Checks bölümünde Dell EMC Unity 400F üzerinde Software Upgrades işlemi için gerekli kontrol yapıldı ve herhangi bir problem olmadığını görüyoruz. Next diyerek devam ediyoruz.

Upload New Software ekranında Browse diyerek EMC Support Downloads sayfası üzerinde indirmiş olduğumuz Software Update Image dosyasını gösteriyoruz.

Upload New Software ekranında Browse diyerek EMC Support Downloads sayfası üzerinde indirmiş olduğumuz Software Update Image dosyasını gösterdikten sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Upload New Software ekranında indirmiş olduğumuz Software Update Image dosyasının Uploading işleminin yapıldığını görüyoruz.

Configure Upgrade ekranında Automatically Reboot Storage Processors seçeneği ile Software Update işleminden sonra Dell EMC Unity 400F üzerindeki Controller sırayla otomatik olarak restart olacaktir. Dell EMC Unity 400F üzerinde Software Update işlemi Controller üzerinde sırayla yapılacaktır. Next diyerek devam ediyoruz.

NOT : Dell EMC Unity 400F üzerinde Software Update işlemi Controller üzerinde sırayla yapılacağından herhangi bir kesinti olmayacaktır. Ancak yine de bu işlemlerin sistem çalışırken yani kullanıcılar işlem yaparken yapılmaması gerektiğini belirtmek isterim.

Summary ekranında Installed Software Version bölümünde Dell EMC Unity 400F üzerinde bulunan Software Version görülmektedir. New Software Version bölümünde Dell EMC Unity 400F üzerinde yapılancak Software Update işleminden sonraki Software Version görülmektedir. Software Update işleminin Dell EMC Unity 400F üzerinde takılı olan SAS Flash Disklere ve Dell EMC Unity 400F üzerindeki konfigürasyonuza bağlı olarak uzun süreceğini bilgisini veriyor. Finish diyerek devam ediyoruz.

NOT : Benim buradaki Dell EMC Unity 400F üzerinde versiyonum güncel ancak işlemi göstermek için tekrar yapıyoruz.

Results ekranında Dell EMC Unity 400F üzerinde Software Update işleminin başladığını görüyoruz.

Results ekranında Dell EMC Unity 400F üzerinde Software Update işleminin başarılı bir şekilde tamamlandığını görüyoruz. Reload Unisphere diyerek Dell EMC Unity 400F Management konsoluna tekrar bağlanıyoruz.

Software Upgrades ekranında Dell EMC Unity 400F üzerinde System Firmware Update işleminin yapıldığını görüyoruz.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

 

Exit mobile version