Site icon Baki CUBUK

Exchange 2010 Install Error – There was an error while running ‘ldifde.exe’

Merhaba

Windows Server 2012 üzerinde Exchange Server 2010 Services Pack 3 kurulumu sirasinda aşağıdaki hatayi aliyorsanız. Aşağıdaki komutlar ile bu hatayi aşabilirsiniz.

Organization Preparation Failed

Error:
The following error was generated when “$error.Clear();
install-ExchangeSchema -LdapFileName ($roleInstallPath + “Setup\Data\”+$RoleSchemaPrefix + “schema0.ldf”)

” was run: “There was an error while running ‘ldifde.exe’ to import the schema file ‘C:\Windows\Temp\ExchangeSetup\Setup\Data\PostWindows2003_schema0.ldf’. The error code is: 8224. More details can be found in the error file: ‘C:\Users\administrator.{your-domain}\AppData\Local\Temp\2\ldif.err'”.

There was an error while running ‘ldifde.exe’ to import the schema file ‘C:\Windows\Temp\ExchangeSetup\Setup\Data\PostWindows2003_schema0.ldf’. The error code is: 8224. More details can be found in the error file: ‘C:\Users\administrator.{your-domain}\AppData\Local\Temp\2\ldif.err’

Active Directory Domain Services sunucum üzerinde Exchange Server 2010 DVD sini yerleştirin ve Command Prompt ekrani üzerinde Exchange Server 2010 DVDsi dizininde aşağıdaki komutlari çalıştırın.

İlk komutumu Setup /PrepareLegacyExchangePermissions komutunu yaziyorum ve çalışıtırıyorum

Bir sonraki komutumuz Setup /PrepareSchema komutunu yaziyorum ve çalıştırıyorum.

Son olarak Setup /PrepareAD /OrganizationName:”Your required org name” komutunu çalıştırıyorum. Ben OrganizationName bölümüne bakicubuk olarak belirliyorum siz Organizasyon yapınız için hangi ismi kullanmak istiyorsaniz onu yazabilirsiniz. Setup /PrepareAD /OrganizationName:bakicubuk olarak yaziyorum ve çalıştırıyorum.

Exchange Server 2010 kurulumunu tekrar başlattiğinizda herhangi bir hata almadan kurulduğunu görüyoruz.

Başka bir yazimizda görüşmek dileğiyle…

 

Exit mobile version