Site icon Baki CUBUK

Exchange Server 2010 Service Pack 3 Kurulumu

Merhabalar

Daha önceki yazilarimizda Exchange Server 2010 kurulumunu gerçekleştirmiştik. Kurulumu geçmeden önce kurulmasi gereken rollerden ve Features ve sistem için gerekli olan güncelleştirmelerden bahsetmiş ve kurulumlarini yaparak Exchange Server 2010 kurulumunu başarıyla tamamlamıştık. Bir sonraki yazilarimizda da Exchange Server 2010 Servis Pack 1 kurulumu ve Exchange Server 2010 Servis Pack 2 kurulumu anlatmiştim.

Bu yazimizdada Microsoft’un piyasaya yeni sunduğu Exchange Server 2010 Service Pack 3 kurulumunu gerçekleştiriceğiz.

Kurulumuna geçmeden önce ben test ortaminda kurulumlari gerçekleştirdiğim için herhangi bir backup almadım. Ama siz işlemleri gerçekleştirmeden önce backup almanızı öneriyorum. Sistem üzerindeki güncelleştirmeleri kontrol ederek eksiksiz ve hatasiz kurulumlari yapmanızı ayrica öneriyorum.

Aşağıdaki linkten Exchange Server 2010 Service Pack 2 indirebilirsiniz.

Exchange Server 2010 Service Pack 3

NOT : Buradaki ortamim Lab olduğu için herhangi bir Backup işlemi gerçekleştirmedim ancak sizlere öneririm bu işlemi gerçekeleştirmeden önce Exchange Server backup almanizi kesinlikle öneriyorum. Eğer Exchange Server ortamimizdan sanal bir sunucu üzerinde çalışıyor ise onun backup alinmasini şahsi olarak öneriyorum.

Kuruluma geçmden önce Exchange Management Consolu açarak Server Configuration sekmesindeki versiyon bilgisine bakıyorum.

Aşağıda gördüğünüz gibi versiyonumuz Version 14.2 ( Build 247.5) olarak görülmektedir.

Yukarida sizlerle paylaştığım linkten indirdiğiniz Microsoft Exchange Server 2010 Service Pack 3 ( SP3 ) dosyayi çalıştırıyoruz.

Dosyalarin hangi dizin içine aktarilacağını belirlemiz gerekiyor ben C:\ dizini altinda ExchangeServerSP3 isminde bir klasör açarak burayi gösteriyorum.

Aşağıda gördüğünüz gibi kurulum dosyalari kurulum için hazir durumda Exchange Server 2010 Service Pack 3 kurulumunu başlamak için klasör içindeki setup exe sini çalıştırıyoruz.

Exchange Server 2010 Service Pack 3 kurulumunu başlatmak için Install Microsoft Exchange Server upgrage seçerek kuruluma başlatiyoruz.

Karşımıza Exchange Server 2010 SP3 Upgrade ilgili bir Wizard ve bilgilendirme ekrani geliyor NEXT diyerek devam ediyoruz.

License Agreement ekraninda lisans sözleşmesini I Accept the terms in the licence agreement diyerek kabul ediyoruz ve NEXT diyerek devam ediyorum.

Readiness Checks adiminda Exchange Server 2010 Service Pack 3 kurulumu için gerekli olan bir inceleme işlemi gerçekleştirecek.Eğer tüm bileşenler ve gereksinimler eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde yapılandırıldıysa tüm adimlarda Completed olarak görüyor olacağız. Warning mesaji alırsak eğer eksik ya da hatali bir durum vardir.Alinan hatayla ilgili bilgi hatanin altında size raporlanacaktir hatayı kontrol edip düzeltene kadar kurulum tamamlanamaz.

Mailbox Role Prerequisites servisi üzerinde bir Windows Update eksik olduğunu bildiriyor bize Completed Sari şeklinde yani kuruluma devam edebiliriz aslinda ama ben güncelleştirmeyi indirerek sunucum üzerine kurulumu gerçekleştirdikten sonra kuruluma devam edeceğim.

Hata aldiğim güncelleştirmeyi yaptıktan sonra ayni adima tekrar geldiğimde herhangi bir hata almiyorum. Tüm adimlarimizi tamamladiğimiz için Upgrade diyerek kuruluma başlıyoruz.

Exchange Server 2010 rollerimin Service Pack 3 kurulumu başlaniyor.

Exchange Server 2010 rollerimin Service Pack 3 kurulumu başarıyla tamamlandi. Bütün rollerin kurulumunda  Completed olarak görüyoruz.

Exchange Server 2010 Service Pack 3 Wizard ekranini Finish diyerek kapatabiliriz.

Exchange Managemet Console çalıştırıyoruz. Aşağıda gördüğünüz gibi versiyonumuz Version 14.3 ( Build 123.4 ) olarak görülmektedir.

Artik Exchange Server 2010 Service Pack 3 ile gelen yeni özellikler ile Exchange Server 2010 kullanmaya başlayabilirim.

 

Başka bir yazimizda görüşmek dileğiyle…

Exit mobile version