Site icon Baki CUBUK

Exchange Server 2013 E-Mail Address Policies Yapılandırması

Merhaba

Daha önceki yazimizdak Windows Server 2012 R2 üzerinde Exchange Server 2013 kurulumu için gerekli olan yapılandırmayi ve Windows Server 2012 R2 üzerinde Exchange Server 2013 kurulumunu yapmıştim.

Bundan sonraki yazilarimizda Exchange Server 2013 kurulumdan sonra gerekli olan yapılandırma adimlarini sizlerle paylaşıyor olacağım. Exchange Server 2013 yapılandırma adimlarindan biri olan Exchange Server 2013 üzerinde Send Connector ve Exchange Server 2013 üzerinde Accepted domain yapılandırması yazisini paylaşmiştim aslinda sizlerle. Bu yazimizda E-Mail Address Policies yapılandırması anlatiyor olacağım.

Exchange Server 2013 E-Mail Address Policies yapılandırması kısaca bahsetmek gerekirse,Exchange Server sunucunuz için gerekli olan mail.bakicubuk.com ismini yönlendirmeleri yaptıktan sonra Exchange Server üzerinde bu domain için bir accepted domain yapılandırırsınız. Ancak Exchange Server üzerinde açılan her User ( Kullanıcı ) açmaya çalıştığınızda Default olarak atanmiş olan E-Mail Address Policies ile açılan mail adresleriniz baki.cubuk@bakicubuk.local şeklinde açılacaktir. İşte bunun için Exchange Server üzerinde açtığınız her User ( Kullanıcı ) baki.cubuk@bakicubuk.com şeklinde açılmasini istiyor iseniz E-Mail Address Policies yapılandırması yapmaniz gerekmektedir.

Exchange Server 2013 sunucumuz üzerinde Internet tarayıcıma adres satirina https://localhost/ecp yaziyorum ve Exchange Admin Center açıyoruz.

Sertifika hatasi veriyor Contiune to this website ( not recommended ) diyerek açılmasini sağlıyoruz.

Karşımıza Outlook Web App geliyor. Karşımıza gelen bu ekranda domain\user name ve password yaziyoruz ve sign in diyoruz.

Exchange Admin Center üzerinde recipients sekmesi altinda mailboxes bölümde mail adreslerinin bakicubuk.local olarak görüyoruz.

Exchange Admin Center üzerinde mail flow sekmesine geliyoruz.

Exchange Admin Center üzerinde mail flow sekmesi altinda bulunan email address policies sekmesine tıklayın.

+ ( Artı ) tuşuna basarak email address policies yapılandırma işlemine başlıyoruz.

new email address policies  ekrani geliyor karşımıza Policy name bölümüne bir isim belirlememiz gerekir.

Policy name bölümüne bir isim verdikten sonra Email address format bölümünü + ( Artı ) tuşuna basarak email address policies yapılandırma ekranini açıyoruz.

Karşımıza gelen email address format ekraninda Select an accepted domain kısmından daha önceki yazimizda yapılandırmış olduğumuz Accepted Domain yapılandırmasi. Yapılandırmış olduğumuz Accepted Domain adını seçmeliyiz. Alt ta açılacak olan mail adreslerimiz hangi çekilde açılacağını seçiyoruz.

email address format ekranindaki diğer seçenek olan specift a custom domain for the email adress bölümünden Accepted Domain yapılandırmasi olarak yapılandırmadiğimiz ancak kullanabileceğimiz Domain ismini yazabiliriz.

Select an accepted domain kısmını bakicubuk.com olarak seçiyorum ve açılacak olan mail adreslerimin baki.cubuk@bakicubuk.com şeklinde açılmasi için John.Smith@contoso.com olarak seçiyorum ve yapılandırmayi tamamlamak için save diyorum.

new email address policies ekranina tekrar geri geliyoruz. Run this policy in this sequence with other policies seçeneği oluşturacağım bu policy öncelik değerini belirtmektedir. All recipient types işaretliyoruz ve yapılandırmayi tamamlamak için save diyoruz.

Karşımıza gelen uyarı mesajına ok diyoruz.

Exchange admin center geri geldiğimizde  email address policies sekmesinde yapılandırmış olduğumuz bakicubuk.com isimli email address policy geldiğiniz görüyoruz ancak Status bölümüne baktığımız oluşturmuş olduğumuz email address policy Unapplied olarak görüyoruz.

Yapılandırmış olduğumuz email address policy aktif olmasi için bu policy üzerine bir kere tıkladiktan sonra sağ bölümde bulunan Apply seçeneğini tıklıyoruz.

Karşımıza gelen Warning ekraninda email address policynin değişeceği bildiriyor. yes diyerek işlemi tamamliyoruz.

email address policy sorunsuz bir şekilde tamamlandiğini görüyoruz. Close diyerek bu pencereyi kapatıyoruz.

Aşağıda gördüğünüz gibi email adreslerimize oluşturmuş olduğumuz email address policy başarılı bir şekilde uygulanmış olarak görünmektedir.

 

Başka bir yazimizda görüşmek dileğiyle…

 

Exit mobile version