Site icon Baki CUBUK

IBM Storwize V5500 System Update

Merhaba

Daha önceki yazılarımız da IBM Storwize V5010E Service Management Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Pools Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Raid 5 Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Raid 10 Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Volume Yapılandırması , IBM Storwize V5010E Volume2 Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Mirrored Volume Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Custom Volume Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Host Yapılandırması , IBM Storwize V5010E Host Cluster Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Mapping Yapılandırması, IBM Storwize V5010E Volume Delete ve IBM Storwize V5010E System Update Test sizlerle paylaşmıştık.

Bu yazımızda da IBM Storwize V5500 üzerinde Update işlemini anlatıyor olacağız. Update işleminden önce IBM Storwize V5500 üzerinde System Update Test anlatmıştık.

Bu yazımızda da IBM Storwize V5500 üzerinde Update işlemi öncesindeki Update işlemini anlatıyor olacağız. IBM Storwize V5500 Storage Management Konsolun da Settings menüsü üzerinde gerekli yapılandırmayı yapıyor olacağız.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu açıyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Dashboard menüsü geliyor karşımıza.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Settings menüsüne açıyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Settings menüsü altında bulunan System menüsü açıyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Settings menüsü altında System menüsü altında bulunan Update System sekmesine tıklıyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management Konsolu üzerinde Settings menüsü altında bulunan System menüsü altında bulunan Update System sekmesinde Test Only ve Test & Update seçenekleri bulunmaktadır. Checking for updates… ile IBM Storwize V5500 üzerinde herhangi bir Update var mı diye kontrol edildiğini görüyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management Konsolu üzerinde Settings menüsü altında bulunan System menüsü altında bulunan Update System sekmesin de

Current software level bölümünde Version 8.1.1.0 (build 140.12.1712211547000) olarak IBM Storwize V5500 üzerindeki versiyonu görüyoruz.

Latest level bölümünde IBM Storwize V5500 üzerinde yapabileceğimiz 8.1.3.2 versiyonunu görüyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management Konsolu üzerinde Settings menüsü altında bulunan System menüsü altında bulunan Update System sekmesinde Test Only ve Test & Update seçenekleri bulunmaktadır.

Test Only : Test Only seçeneği ile indirmiş olduğunuz Test dosyası ile IBM Storwize V5500 Storage üzerinde Update için herhangi bir problem olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Test & Update : Test & Update seçeneği ile indirmiş olduğunuz önce test dosyası ile IBM Storwize V5500 Storage üzerinde Update için herhangi bir problem olup olmadığını kontrol ederek daha sonra IBM Storwize V5500 Storage üzerinde Update işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

IBM Storwize V5500 biz öncelikle Test & Update diyerek IBM Storwize V5500 Storage üzerinde Update işlemini başlatıyoruz.

Update System ekranı geliyor karşımıza Test Utility bölümü ve Update package bölümünde Test ve Update dosyalarını göstermemiz gerekmektedir.

Update System ekranı geliyor karşımıza Test Utility bölümünde bulunan Folder sekmesine tıklıyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage üzerinde Update işlemi için indirmiş olduğumuz dosyalardan IBM2077_INSTALL_upgradetest.27.1 dosyamızı seçiyoruz ve Open diyoruz.

Update System ekranın da Test Utility bölümü için gerekli tanımlamayı yaptık.

Update System ekranı geliyor karşımıza Update package bölümünde bulunan Folder sekmesine tıklıyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage üzerinde Update işlemi için indirmiş olduğumuz dosyalardan IBM2077_INSTALL_8.1.3.2 dosyamızı seçiyoruz ve Open diyoruz.

Update System ekranın da Update package bölümü için gerekli tanımlamayı yaptık.

Update System ekranın da Test ve Update dosyalarını için gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Update System ekranın da Automatic Updates ve Service Assistant Manual update seçenekleri bulunmaktadır.

Automatic Updates : Bu seçenek ile bütün işlemler otomatik olarak yapılacaktir.

Service Assistant Manual update : Bu seçerek ile hangi kontroller üzerinde gerekli update işlemleri yapılacak bunlar manual olarak yani bizim tarafımızdan yapılacaktır.

Select the type of update to complete ekranın da Automatic Updates seçeneği ile Next diyerek devam ediyoruz.

Update System ekranın da Full automatic, Pause update after half of the nodes are updated ve Pause update before each nodes updated bulunmaktadır.

Full automatic seçeneği ile bütün Update işlemi sistem tarafindan otomatik olarak yapılacaktir.

Pause update after half of the nodes are updated ve Pause update before each nodes updated seçeneklerinde işlemler bizim kontrollerimiz ile devam edecektir.

Update System ekranın da Full automatic olarak seçiyoruz ve Finish diyoruz.

Update System ekranın da Update dosyasının IBM Storwize V5500 Storage üzerine Uploading edildiğini görüyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Update System ekranına geri döndüğümüzde öncelikli olarak State bölümünde Running update test utility olarak işlem yapıldığını görüyoruz. Yani IBM Storwize V5500 Storage üzerinde Update işlemi yapılmadan gerekli Update Test işleminin yapıldığını görüyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Update System ekranına geri döndüğümüzde State bölümün de Updating olarak işlemin yapıldığını görüyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Update System ekranın da node2 üzerinde Updating olarak Update işleminin başladığını görüyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Update System ekranın da node2 üzerinde Complete olarak tamamlandığını görüyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Update System ekranın da node2 üzerinde Complete olarak Update işleminim tamamlandığını görüyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Update System ekranın da node4 üzerinde Flushing olarak görüyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Monitör menüsün de Canister durumunu kontrol edebilirmisiniz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Monitör menüsünde Canister durumunu kontrol edebilirmisiniz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Update System ekranın da node4 üzerinde Updating olarak Update işleminin başladığını görüyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Update System ekranın da node2 ve node4 üzerinde Complete olarak Update işleminin tamamlandığını görüyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Update System ekranın da node1 üzerinde Next to update olarak Update işleminin node1 üzerinde başlayacağını görüyoruz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Monitör menüsünde Canister durumunu kontrol edebilirmisiniz.

IBM Storwize V5500 Storage Management konsolu üzerinde Update System ekranında bütün Node’lar üzerinde gerekli Update işleminin tamamlandıktan sonra Update System ekranın da Current software level bölümünde Version 8.1.3.2 olduğunu görüyoruz.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

 

Exit mobile version