Site icon Baki CUBUK

LinkedIn pazarlama odaklı sunum aracı PointDrive’ı satın aldı

Merhaba

Microsoft tarafından satın alındıktan sonra geçen hafta ilk satın almasını açıklayan LinkedIn, bugün bir girişimi daha bünyesine kattı. Şirket pazarlama odaklı sunum aracı geliştiren PointDrive’ı satın aldı.

LinkedIn işlemin parasal boyutuyla ilgili bir açıklama yapmazken aslında şirketin PointDrive‘ı satın almak için bir süredir görüşmeler yürüttüğü biliniyordu. Bu satın almadan sonra PointDrive ekibinin büyük bir kısmı LinkedIn çeşitli ekiplerine katılarak çalışmalarına devam edecek. Aynı zamanda PointDrive’ın sahip olduğu teknoloji de LinkedIn’in satış çözümleri için geliştirdiği ürünler ile entegre edilecek.

2013 yılında David Pessis ve Bill Burnett tarafından kurulan PointDrive aslında pazarlamacılar ve satış uzmanları için geliştirilmiş özel bir sunum aracı. Kullanıcılar ürünleriyle ilgili sunum veya bilgilendirme dosyalarını PointDrive üzerinden hazırlayıp müşterileriyle paylaşabiliyorlardı. Ardından da bunun ölçümleme ve takibini yine sistem üzerinden yapabiliyorlardı. Bu satın almanın LinkedIn kurumsal satış tarafına faydalı olacağını düşünebiliriz.

 

Kaynak : Webrazzi

Exit mobile version