Site icon Baki CUBUK

Logo Network Load Balancing Düzenlemeleri

Merhaba

Daha önceki yazilarimizda Windows Server 2012 R2 Network Load Balancing (NLB) Kurulumu ve Windows Server 2012 R2 Network Load Balancing (NLB) Yapılandırması anlatmiştim. Network Load Balancing ( NLB ) yapılandırması ile  Network Load Balancing üyeleri arasında IP trafiğini bölüştürerek her üyesine tek başlarına bulundukları durumdan daha az Network yükü binmesini sağlayan bir Microsoft teknolojisidir. Bu teknolojinin desteklenmesi amacıyla Remote Desktop Host Sunuculari üzerinde Logo programlarında çalışırken yapılan terminal tanımlarında Remote Desktop Host Sunucusu adı yerine * kullanarak ortamda kurulacak olan farkli Remeote Desktop Host Sunuculari üzerinde çalışmasi sağlanabilir. Böylece  bir terminal tanımının  tüm Remeote Desktop Host Sunuculari üzerinde kullanılabilmesi sağlanmış olur.

Tiger Sys üzerinden YÖNETİM > TERMİNALLER menüsü açıyoruz.

Logo üzerinde Terminal tanimlamasi yapılırken Local Network üzerindeki terminaller için Computer Name ( Bilgisayar İsmi ) olarak tanimlanir yani BAKICUBUK ismine sahip bir bilgisayar üzerinde Kodu bölümü BAKICUBUK olarak yapılandırılır. Remote Desktop Host Sunuculari üzerinde Kodu bölümüne Remote Desktop Host Sunucular ve Terminal Numarasi tanimlanir yani W12R2RDHS1 isminide Remote Desktop Host Sunucusu üzerinde W12R2RDHS1.1 şeklinde yapılandırılır ancak eğer ortaminizda Network Load Balancing (NLB) Yapılandırması yapımışsanız sadece W12R2RDHS1 üzerinde çalışacaktir ortamda bulunan Network Load Balancing (NLB)  üyesi olan W12R2RDHS2 ismindeki sunucu üzerinde çalışmayacaktir.

Network Load Balancing (NLB) üyesi bütün sunuculariniz üzerinde Logo programinin çalışmasi için Kodu bölümüne ” *.1 ” şeklinde yapılandırılmasi gerekmektedir.

 

 

Başka bir yazimizda görüşmek dileğiyle…

Exit mobile version