Site icon Baki CUBUK

Machine Account Quota Default Limit

Merhaba

Daha önceki yazimizda Windows Server 2012 R2 Active Directory Domain Services Kurulumu sizinle paylaşmiştim. Bu yazimizda da Active Directory ortamindaki Machine Account Quota Default Limit özelliğinden bahsediyor olacağım. Active Directory Domain yapısında standard bir User ( Kullanıcı ) ile 10 adet User ( Kullanıcı ) Active Directory Domain ortamina dahil edebilmektedir. Active Directory ortamindaki Machine Account Quota Default Limit özelliğini default gelen olarak bir değerdir. 11. makineyi Active Directory Domain’e ortamina dahil etmeye çalıştığınızda dahil edemeyeceğinizle ilgili bir hata ile karşılaşırsınız. Ancak Active Directory ortamindaki Machine Account Quota Default Limit özelliğini ADSI Edit konsolu yardimiyla bu değeri değiştirebilirsiniz.

Administrative Tools altinda  bulunan ADSI Edit konsolunu açıyoruz.

ADSI Edit üzerinde sağ tuş Connect to… diyoruz.

Connection Settings ekranina herhangi bir ayar değiştirmeden OK diyoruz.

DC=bakicubuk,DC=local ismi üzerinde sağ tuş Properties diyoruz.

DC=bakicubuk,DC=local Properties ekraninda ms-DS-MachineAccountQuota değerini geliyoruz ve ilgili Limit’in default olarak gelen 10 olarak görüyoruz. İlgili ms-DS-MachineAccountQuota editliyoruz.

Integer Attribute Editor ekraninda Machine Account Quota Default limitini 20 olarak değiştiriyoruz ve OK diyoruz.

DC=bakicubuk,DC=local Properties ekranina geri döndüğümüzde ms-DS-MachineAccountQuota değerini 20 olarak geldiğiniz görüyoruz. Yapılandırmanin etkin olabilmesi için Apply diyoruz. Active Directory Domain yapısında standard bir User ( Kullanıcı ) ile 20 adet User ( Kullanıcı ) Active Directory Domain ortamina dahil edebilecektir.

 

Başka bir yazimizda görüşmek dileğiyle…

 

 

 

Exit mobile version