Site icon Baki CUBUK

Microsoft Azure Remote App’e Genel Bakış

Merhaba

Bu yazıda Microsoft Azure Remote App hizmeti nedir? Faydaları Nelerdir? Bunlardan bahsetmek istiyorum.

Remote App : 

Windows Server işletim sistemi üzerinde Remote Desktop Services ( Uzak Masaüstü Hizmetleri ) aracılığı ile uzaktan erişim yolu ile çalışan programların son kullanıcının kendi bilgisayarında
yüklüymüş gibi çalışıyor olmasını sağlamaktadır. Kullanıcı klasik olarak Remote Desktop Services ( Uzak Masaüstü Hizmetleri ) sunucusuna Remote Desktop Protocol ( RDP ) Connection kurmadan Remote App bağlantısı ile beraber Publish edilen uygulamalarını kullanabilmektedir.

Azure Remote App :

Remote Desktop Services ( Uzak Masaüstü Hizmetleri ) tarafından desteklenen Windows RemoteApp işlevselliğini kullanmaktadır. Microsoft Azure Remote App güvenli olduğu kadar uygulamalara erişim konusunda bir çok farklı cihazdan erişim sağlamanıza yardımcı olur. Microsoft Azure Remote App’in bir diğer avantajı ise erişilebilirlik, kullanıcılarınızın Windows, Apple ( IOS ), Mac OS X ve Android işletim sistemi kullanan her türlü cihazdan Remote App programlarına erişim sağlayabilir. Microsoft Azure RemoteApp Microsoft Masaüstü sanallaştırma ( Virtual Desktop Infrastructure ) altyapısının bir parçasıdır. Remote App karışık yapılarınızı ve hızla değişen iş gereksinimleriniz için ekonomik bir çözümdür. Remote App, korumalı bir uygulama dağıtım çözümü sağlar. Uygulamalar hiç bir zaman çalışanın cihazlarına gönderilmez ve bu cihazlarda depolama yapmaz.

Remote App’I şirketinizin mevcut yapısında bulununan Remote Desktop Services ( Uzak Masaüstü Hizmetleri ) hizmeti ile beraber birleştirerek bağımsız bir bulut hizmeti ile beraber uygulamalarınızı kullanıcılarınıza dağıtabilirsiniz.

Azure Remote App Faydaları :

Azure Remote App Collection :

Remote App üzerinde iki çeşit Collection bulunmaktadır.

Azure Remote App Supported Clients :

Kaynak : Azure RemoteApp

https://youtu.be/DSuCqmWlr0s

Exit mobile version