Veeam Backup & Replication 10 Restore Entire VM 2

Merhaba

Veeam firmasının hem Microsoft Hyper-V hem de Vmware VMware vSphere platformları için geliştirilmiş olduğu Backup yazılımının yeni versiyonu ve yeni özelliklerinin bulunduğu Veeam Backup & Replication 10 18 Şubat 2020 tarihi itibariyle kullanıma sundu. Aslında 2019 ile birlikte Veeam Backup & Replication 9.5 Update 3’ten sonra Veeam Backup & Replication 10 versiyonun gelmesi hepimiz merakla ve heyecanla bekliyorduk ancak Veeam Forum’da yapılan açıklamada 2019 yılı içinde yayınlanacak olan Update serisi ile Veeam Backup & Replication kullanımına yeni özelliklerle devam edeceği bilgisi verildi. Veeam Backup & Replication 10 versiyonunu 2020 ilk çeyreğinde kullanıma sunulacağını bildirmişlerdi. 18 Şubat 2020 tarihi itibariyle Veeam Backup & Replication 10 versiyonu yeni özellikleri ile karşımıza çıktı.

Daha önceki yazılarımız da

  1. Veeam Backup & Replication 10 Kurulumu
  2. Veeam Backup & Replication 9.5 Update 10
  3. Veeam Backup & Replication 9.5 Update 4b Update 10
  4. Veeam Backup & Replication 10 Backup Repository Ekleme
  5. Veeam ONE 10 Kurulumu
  6. Veeam ONE 10 Agent Kurulumu
  7. Veeam Backup Enterprise Manager 10 Kurulumu
  8. Veeam Backup Enterprise Manager 10 Yapılandırması
  9. Veeam Backup & Replication 10 Hyper-V Host Ekleme
  10. Veeam Backup & Replication 10 VMware vSphere Host Ekleme
  11. Veeam Backup & Replication 10 Hyper-V Failover Cluster Host Ekleme
  12. Veeam Backup & Replication 10 Hyper-V Failover Cluster Backup Job Oluşturma
  13. Veeam Backup & Replication 10 VMware vSphere Backup Job Oluşturma
  14. Veeam Backup & Replication 10 Restore Entire VM
  15. Veeam Backup & Replication 10 Restore Entire VM 2
  16. Veeam Backup & Replication 10 Guest Files
  17. Veeam Backup & Replication 10 Guest Files 2
  18. Veeam Backup & Replication 10 Guest Files 3 
  19. Veeam Backup & Replication 10 Restore Entire VM 2 yazılarını sizlerle paylaşmıştık.

Bir önceki yazımız da Veeam Backup & Replication 10 Hyper-V Failover Cluster Backup Job Oluşturma yapılandırmasını sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımız da VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz da herhangi bir donanımsal ya da yazılımsal sorundan dolayı ortamınızda ulaşılamayan Virtual Machine ( Sanal Makine ) Veeam Backup & Replication 10 üzerinde Restore ( Geri Yükleme ) işlemini yani Restore entire VM seçeneği altında bulunan Restore to a new location, or with different settings seçeneği ile özelleştirerek nasıl yapıldığını anlatıyor olacağız.

 

VMware vSphere konsolu üzerinde bulunan W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) sunucumuzu siliyoruz.

VMware vSphere konsolu üzerinde bulunan W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) sunucumuzu çalıştığını görüyoruz.

VMware vSphere konsolu üzerinde bulunan W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) sunucumuzu Shutdown yapıyoruz.

VMware vSphere konsolu üzerinde bulunan W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) sunucumuzu Actions menüsü altında bulunan Delete diyerek siliyoruz.

Delete VM – W19EXC19 ekranın da Delete diyoruz.

VMware vSphere konsolu üzerinde bulunan W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) sunucumuzun silindiğini görüyoruz.

Veeam Backup & Replication 10 konsolunu Connect diyerek açıyoruz.

Veeam Backup & Replication 10 konsolu üzerinde BACKUP & REPLICATION bölümünde Backups sekmesi altında bulunan Disk bölümüne geliyoruz.

Veeam Backup & Replication 10 konsolu üzerinde BACKUP & REPLICATION bölümünde Backups sekmesi altında bulunan Disk bölümü altında daha önce almış olduğumuz W19EXC19 isimli Backup ( Yedek ) dosyası üzerinde sağ tuş yapıyoruz.

  • Instant VM recovery… : Bu seçenek ile almış olduğumuz Backup ( Yedek ) dosyalarını anlık olarak açarak içindeki dosyaları görüntüleyebilirsiniz ve kopyalaya bilirsiniz.
  • Instant disk recovery… : Bu seçenek ile almış olduğumuz Backup ( Yedek ) dosyası içinde bulunan Virtual Harddisk ( Sanal Harddisk ) ( .vmdk ) anlık olarak açarak içindeki dosyaları görüntüleyebilirsiniz ve kopyalaya bilirsiniz.
  • Restore entire VM… : Bu seçenek ile almış olduğumuz Backup ( Yedek ) dosyalarını direkt olarak ortamda bulunan VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz ya da VMware vSphere Cluster sunucularımız üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Restore VM files : Bu seçenek ile almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyası içinde Virtual Harddisk ( Sanal Harddisk ) ( .vmdk ) ve Virtual Machine ( Sanal Makine ) Config dosyalarını Restore ( Geri Yükleme ) işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Virtual Machine ( Sanal Makine ) Config dosyalarını uzantıları :

.nvram : Virtual Machine ( Sanal Makine )  BIOS bilgilerinin saklandığı dosyadır.

.vmdk : Virtual Machine ( Sanal Makine ) Virtual Harddisk ( Sanal Harddisk ) ( .vmdk ) burada saklıdır.

.vmsd : Virtual Machine ( Sanal Makine ) Snapshot ( Anlık Görüntü ) bilgileri burada saklıdır.

.vmx : Virtual Machine ( Sanal Makine ) uzantısıdır.

.vmxf :  Takım halinde bulunan Virtual Machine ( Sanal Makine ) yapılandırma dosyasıdır.

.vsmp : Virtual Machine ( Sanal Makine ) takas dosyasıdır. Virtual Machine ( Sanal Makine ) hafıza miktarı kadar büyüklüğe sahiptir.

.log : Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde yaptığımız tüm değişikler burada tutulur. Virtual Machine ( Sanal Makine ) herhangi  bir hata oluşması durumunda problemin kaynağına buradan bakılabilir.

  • Restore guest files : Bu seçenek ile almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyası ile Virtual Machine ( Sanal Makine ) içindeki dosyalara ulaşabilirsiniz ya da Veeam Explorer for Microsoft Exchange, Veeam Explorer for Microsoft Active Directory ve Veeam Explorer for Microsoft SQL Server ile Virtual Machine ( Sanal Makine ) sunucunuz içindeki roller üzerinde gerekli Restore ( Geri Yükleme ) işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Restore to Amazon EC2… : Veeam Backup & Replication v9.5 Update 4 ile birlikte gelen bu seçenek ile almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyasını Amazon Cloud ortamı üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Restore to Microsoft Azure… : Veeam Backup & Replication v9.5 Update 4 ile birlikte gelen bu seçenek ile almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyasını Microsoft Azure Cloud ortamı üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Export backup… : Bu seçenek ile almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyası içinde Virtual Harddisk ( Sanal Harddisk ) ( .vmdk ) ve Virtual Machine ( Sanal Makine ) Config dosyalarını Export ( Dışarı Aktarım ) yapabilirsiniz.
  • Delete from disk : Bu seçenek ile almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyalarını Backup Repository Ekleme üzerinden silebilirsiniz.

Restore entire VM… seçeneği ile almış olduğumuz Backup ( Yedek ) dosyasını direkt olarak VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz ya da VMware vSphere Cluster sunucularımız Restore ( Geri Yükleme ) işlemini yapıyor olacağız.

Virtual Machines ekranın da Restore ( Geri Yükleme ) yapacağımız W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) sunucumuzu alınan hangi Backup ( Yedek ) tarihine Restore ( Geri Yükleme ) yapacağımızı seçmemiz gerekmektedir.

Virtual Machine ekranın da W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) sunucumuzu seçiyoruz ve Point diyoruz.

Restore Points ekranın da daha önceden almış olduğumuz Backup ( Yedek ) dosyalarını yani Restore Points ( Geri Yükleme Noktalarını ) görüntülüyoruz. VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz üzerinde bulunan W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) sunucumuz üzerinde bir kaç kere Backup ( Yedek ) aldığımız için bu ekran da bir kaç tane Restore Points ( Geri Yükleme Noktalarını ) görüntülenmektedir. Hangi tarihe Restore ( Geri Yükleme ) işlemi yapmak istiyorsak onu seçebilirsiniz.

Restore Points ekranın da almış olduğumuz Backup ( Yedek ) dosyalarından yani Restore Points ( Geri Yükleme Noktalarını ) birini seçiyoruz ve OK diyoruz.

Virtual Machines ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Restore Mode ekranın da Restore to the original locationRestore to a new location, or with different settings ve Staged restore seçenekleri bulunmaktadır.

  • Restore to the original location :  Bu seçenek ile almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyasını ortamımız da bulunan VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz ya da VMware vSphere Cluster sunucularımız üzerine direkt olarak orjinal dizin üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Restore to a new location, or with different settings :  Bu seçenek ile almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyasını VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz ya da VMware vSphere Cluster sunucularımız üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işlemlerini özelleştirebilirsiniz. Yani ortamda hangi VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz ya da VMware vSphere Cluster sunucularımız yapılandırması üzerinde hangi NOD üzerine Restore ( Geri Yükleme ) yapılacağını, hangi dizin altına Backup ( Yedek ) dosyaların Restore ( Geri Yükleme ) yapılacağını, hangi Virtual Network Adapter ( Sanal Ağ Bağdaştırıcı ) kullanacağını gibi seçenekleri özelleştirebilirsiniz.
  • Staged restore : Veeam Backup & Replication v9.5 Update 4 ile birlikte gelen bu seçenek ile almış olduğunuz Backup ( Yedek ) dosyasını Restore ( Geri Yükleme ) işlemlerini özelleştirebilirsiniz ve Virtaul Lab ortamında kullanabilirsiniz.
  • Quick rollback : Orjinal dizin üzerinde Replication ( Çoğaltma ) yapmadan Restore ( Geri Yükleme ) işlemi yapmazsanız. Veeam Backup & Replication hızlı Restore ( Geri Yükleme ) yapmak için Quick rollback ( Hızlı Geri Alma) bu seçeneği seçebilirsiniz. Quick rollback ( Hızlı Geri Alma), Restore ( Geri Yükleme ) süresini önemli ölçüde azaltır ve ortam üzerinde çok az etkisi vardır. Quick rollback ( Hızlı Geri Alma) seçeneği etkinleştirilmiş Restore ( Geri Yükleme ) sırasında, Veeam Backup & Replication orijinal Virtual Machine ( Sanal Makine ) ve Virtual Machine ( Sanal Makine ) Replica ( Çoğaltma ) işlemi arasındaki farkı elde etmek için tüm Virtual Machine ( Sanal Makine ) Virtual Harddisk ( Sanal Harddisk ) ( .vmdk ) diskleri için özetleri hesaplamaz. Bunun yerine, değiştirilen disk sektörleri hakkında bilgi almak için CBT’yi sorgular ve yalnızca bu disk sektörleri için özetleri hesaplar. Sonuç olarak, özet hesaplama çok daha hızlı gerçekleştirilir. Bundan sonra, Veeam Backup & Replication düzenli bir şekilde failback gerçekleştirir. Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinde meydana gelen bir sorundan sonra orijinal Virtual Machine ( Sanal Makine )’ye geri dönmezseniz hızlı geri alma kullanmanız önerilir — Örneğin, bir uygulama hatası oluşması ve ya bir kullanıcı yanlışlıkla Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerindeki bir dosyayı silmesi gibi bir sorunda. Sorun donanım, yazılım kaynaklı, Storage ( Depolama ) ve ya güç kaybı nedeniyle oluştuysa hızlı geri alma kullanılmaz.
  • Pick proxy to use : Veeam Backup & Replication, Backup Jobs için birbirinden bağımsız olarak Backup ( Yedek ) işlemi için birbirinden bağımsız Backup ( Yedek ) depolar atar. Backup Proxy belirli yedekleme depolarına bağlamanız ve bunları birlikte kullanmanız gerekiyorsa, Proxy affinity ayarlarını yapılandırabilirsiniz. Proxy affinity hangi Backup Proxy’lerinin belirli bir Backup ( Yedek ) deposuna erişmeye ve bu Backup ( Yedek ) deposundan/bu Backup ( Yedek ) deposuna veri okumaya/yazmaya uygun olduğunu belirler. Proxy affinity ayarları Backup Repository düzeyinde belirtilir. Varsayılan olarak, Veeam Backup & Replication üzerindeki Backup infrastructure yapısına ve Backup Repository erişmesini sağlar. Proxy affinity ayarlarını kullanarak, bu Backup Repository erişebilecek Proxy affinity listesini tanımlayabilirsiniz.

Backup Proxy ekranın da Automatic selection ve Use the selected backup proxy servers only seçenekleri ile gerekli yapılandırmayı yapabilirsiniz. Backup Proxy ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamlayarak OK diyoruz.

Restore Mode ekranın da Restore to a new location, or with different settings seçeneği ile VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz ya da VMware vSphere Cluster sunucularımız üzerine direkt olarak orjinal dizin üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işlemi gerçekleştireceğimiz için Next diyerek devam ediyoruz.

Host ekranın da Restore ( Geri Yükleme ) işlemini ortamınızdaki VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz ya da VMware vSphere Cluster sunucularımız üzerine Restore ( Geri Yükleme ) yapılacaksa onu yapılandırdığımız ekrandır. Eğer herhangi bir yapılandırma yapmadan devam ederseniz ortamımız da Backup ( Yedek ) alınan VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz ya da VMware vSphere Cluster sunucularımız üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işlemi yapılacaktır.

Host ekranın da W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Host bölümünde ortamınızdaki VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz üzerinde Backup ( Yedek ) alındığını görüyoruz.

Host ekranın da Host diyoruz.

Select Server ekranın da Restore ( Geri Yükleme ) işlemini ortamımızdaki VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz ya da VMware vSphere Cluster sunucularımız üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işlemi yapılandıracaksak onu seçiyoruz ve OK diyoruz.

Host ekranın da W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Host bölümünde ortamınızdaki VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz üzerinde Restore ( Geri Yükleme ) işleminin yapılacağını görüyoruz.

Datastore ekranın da Restore ( Geri Yükleme ) işlemini VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz üzerinde default olarak belirlediği dizin üzerine Restore ( Geri Yükleme ) yapılacağını görüyoruz. VMware vSphere ( Standalone ) sunucunuz üzerinde bu dizini kullanıyorsanız bu şekilde bırakabilirsiniz ya da VMware vSphere ( Standalone ) sunucunuz üzerindeki belirlediğiniz bir dizini gösterebilirsiniz. Ancak VMware vSphere Cluster yapısın da Cluster Volume göstermeniz gerekmektedir.

Datastore ekranın da Patch diyoruz.

Select Folder ekranın da W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) ortamınızdaki VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işlemi gerçekleştireceğimiz için direkt olarak VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz geldi. VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz üzerindeki datastore1 seçiyoruz ve OK diyoruz.

Datastore ekranın da Disk Type diyoruz.

 

Datastore ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Folder ekranın da Restore ( Geri Yükleme ) işlemini ortamımızdaki VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz ya da VMware vSphere Cluster sunucularımız üzerine yapıldıktan sonra VMware vSphere konsolu üzerinde görüntülenecek olan Name ( İsmi ) ve Folder ( Klasör ) yapılandırdığımız ekrandır.

Folder ekranın da Name… diyoruz.

Change Name ekranın da Restore ( Geri Yükleme ) işlemininden sonra VMware vSphere konsolu üzerin de Name ( İsmi ) nasıl göreneceğini yapılandıracaksak Set name to bölümüne yazabilirsiniz.

Change Name ekranın da Add prefix seçeneğin de new_W19EXC19 şeklinde yapılandırabilirsiniz.

Change Name ekranın da Add suffix seçeneğin de W19EXC19_restored  şeklinde yapılandırabilirsiniz.

Change Name ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra OK diyoruz.

Folder ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Network ekranın da Restore ( Geri Yükleme ) işlemini ortamımızdaki VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz ya da VMware vSphere Cluster sunucularımız üzerindeki hangi Virtual Network Switch ( Sanal Network ) üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işlemi yapıldıktan sonra Network ile haberleşmesini sağlamasını yapılandırdığımız ekrandır. Backup ( Yedek ) alındığında hangi Virtual Network Switch ( Sanal Network ) kullanıyorsa herhangi bir yapılandırma yapmazsaniz o Virtual Network Switch ( Sanal Network ) üzerinde yapılandırılacaktır.

Network ekranın da W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) ortamınızdaki VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz üzerindeki VN Network isimli Virtual Network Switch ( Sanal Network ) kullandığını görüyoruz.

Network ekranın da Network… diyoruz.

Select Network ekranın da W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) ortamınızdaki VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz ya da VMware vSphere Cluster sunucularımız üzerinde hangi Virtual Network Switch ( Sanal Network ) onu seçiyoruz ve OK diyoruz.

Network ekranın da W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Restore ( Geri Yükleme ) işleminden sonra ortamınızdaki Microsoft Hyper-V Failover Cluster yapısın da VN2 isimli Virtual Network Switch ( Sanal Network ) kullanacağını görüyoruz.

Network ekranın da Restore ( Geri Yükleme ) işlemininden sonra Network ( Ağ ) ile haberleşmeden çalışmasını ve gerekli kontrolleri sağladıktan sonra Network ( Ağ ) ile haberleşmesini istersek eğer Disconnect diyebiliriz.

Network ekranın da Target bölümünde Disconnect ( Bağlantı Kes )’larak görüyoruz. Restore ( Geri Yükleme ) işlemininden sonra Virtual Machine ( Sanal Makine ) üzerinden Connect ( Bağlı ) yapabilirsiniz.

Network ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

NOT : Network ekranın da Disconnect ( Bağlantı Kes ) dedikten sonra tekrar Connected ( Bağlı ) olmasını istiyorsanız. Tekrar Network diyerek bir Virtual Network Switch ( Sanal Network ) seçerseniz Target durumunda o Virtual Network Switch ( Sanal Network ) görüntülecek ve erek Connected ( Bağlı ) olarak düzelmiş olacaktır. 

Veeam Backup & Replication v9.5 Update 4 ile birlikte gelen Secure Restore ekranı Restore ( Geri Yükleme ) işlemi yapacağımız sunucuyu üzerinde bulunan kötü amaçlı yazılımların taranmasını sağlayabilirsiniz.

Secure Restore  : Veeam Backup & Replication, Virtual Machine ( Sanal Makine ) Restore ( Geri Yükleme ) işleminden önce Virtual Machine ( Sanal Makine ) dosyalarını ve uygulamalarını Antivirüs yazılımıyla tarayarak güvenli geri yükleme yapmanızı sağlar. Safe Restore ( Güvenli Geri Yükleme ) sırasında Veeam Backup & Replication Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuz ya da Microsoft Hyper-V Failover Cluster sunucularımız üzerine Restore ( Geri Yükleme ) planladığınız sunucunuz üzerine Virtual Harddisk ( Sanal Harddisk ) ( .vhd .vhdx ) sunucunuz üzerine bağlar. Veeam Backup & Replication Restore ( Geri Yükleme ) yapılmış Virtual Harddisk ( Sanal Harddisk ) ( .vhd .vhdx ) dosyalarını taramak için bir Antivirüs yazılımını tetikler. Antivirüs yazılımı herhangi bir sorun algılarsa, Veeam Backup & Replication ya Restore ( Geri Yükleme ) işlemini iptal eder ya da Safe Restore ( Güvenli Geri Yükleme ) ayarlarına bağlı olarak Virtual Machine ( Sanal Makine ) ve ya Virtual Harddisk ( Sanal Harddisk ) ( .vhd .vhdx ) dosyalarında kısıtlamalarla Restore ( Geri Yükleme ) işlemini gerçekleştirir.

Secure Restore ekranın da

  • Scan the restored machine for malware prior to performing the recovery : Restore ( Geri Yükleme ) işlemini gerçekleştirmeden önce Restore ( Geri Yükleme ) işlemi yapılan Virtual Machine ( Sanal Makine ) kötü amaçlı yazılımlara karşı tarar.
  • Proceed with recovery but disable network adapters : Restore ( Geri Yükleme ) işlemi devam eder ancak Network Adapters ( Ağ Bağdaştırıcı ) devre dışı bırakır.
  • Abort VM recovery  : Veeam Backup & Replication’ın Restore ( Geri Yükleme ) işlemini iptal etmesini sağlayabilirsiniz.
  • Scan the entire image :  ilk kötü amaçlı yazılım bulunduktan sonra kalan dosyalarıda taramasını sağlayabilirsiniz.

 

Secure Restore ekrann da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Reason ekranın da neden Restore ( Geri Yükleme ) işlemini gerçekleştirildiğiyle ilgili bilgiyi Restore reason bölümüne yazabilirsiniz. Do not show me this page again seçeneğini seçerek bir daha ki Restore ( Geri Yükleme ) işlemin de Reason ekranının gelmemesini sağlayabilirsiniz.

Reason ekranın da herhangi bir açıklama yapmadan Next diyerek devam ediyoruz.

Summary ekranın da Restore ( Geri Yükleme ) işlemi ile ilgili bilgileri görüyoruz.

  • Proxy : Automatic selection olarak görüyoruz.
  • Original VM name : Orjinal Virtual Machine ( Sanal Makine ) ismini görüyoruz.
  • New VM name : Restore ( Geri Yükleme ) işleminden sonraki Virtual Machine ( Sanal Makine ) ismini görüyoruz.
  • Restore point : Hangi Restore Point ( Geri Yükleme Noktası ) seçildiğini görüyoruz.
  • Target host : Ortamdaki hangi VMware vSphere ( Standalone ) sunucumuz ya da VMware vSphere Cluster sunucularımız üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işleminin gerçekleştirileceğini görüyoruz.
  • Target resource pool : Virtual Machine ( Sanal Makine ) hangi kaynak üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işleminin yapılacağını görüyoruz.
  • Target VM folder : Virtual Machine ( Sanal Makine ) hangi Folder ( Klasör ) üzerine Restore ( Geri Yükleme ) işleminin yapılacağını görüyoruz.
  • Target datastore : Restore ( Geri Yükleme ) işleminin orjinal dizin üzerine yapılacağını görüyoruz.
  • Network mapping : Hangi Virtual Network Adapter ( Sanal Ağ Bağdaştırıcı ) kullanacağını görüyoruz.
  • Secure Restore : Restore ( Geri Yükleme ) işlemi yapacağımız sunucuyu üzerinde bulunan kötü amaçlı yazılımların taranmasının yapılmayacağını görüyoruz.

Summary ekranın da Power on VM after restoring seçeneğini işaretliyoruz ve Restore ( Geri Yükleme ) işlemi tamamlandıktan sonra çalıştırılmasını sağlıyoruz. Finish diyerek Restore ( Geri Yükleme ) işlemini başlatıyoruz.

Restoring VM ekranın da W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Restore ( Geri Yükleme ) işleminin başladığını görüyoruz.

Restoring VM ekranın da W19ADC isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) Restore ( Geri Yükleme ) işleminin Success ( Başarılı ) bir şekilde tamamlandıktan sonra Close diyerek kapatıyoruz.

VMware vSphere konsolu üzerinde bulunan W19EXC19 isimli Virtual Machine ( Sanal Makine ) sunucumuzu geldiğini ve Power On ( Çalışır ) olarak görüyoruz.

 

Başka bir yazımız da görüşmek dileğiyle…

Bir yanıt yazın

Back To Top