Site icon Baki CUBUK

Veeam Backup & Replication v7.0 Backup Job Oluşturma

Merhaba

Daha önceki yazilarimizda Veeam Backup & Replication v7.0 Genel Özelliklerinden,Veeam Backup & Replication v7.0 Sistem Gereksinimleri,Veeam Backup & Replication v7 Kurulumu,Veeam Backup & Replication v7.0 Patch 4 Kurulumu,Veeam Backup & Replication v7.0 Host Ekleme ve Veeam Backup & Replication v7.0 Backup Repository Ekleme yazilarini sizlerle paylaşmiştim. Hem Vmware, hem de Microsoft Hyper-V sanallaştirma platformları için geliştirilmiş olan backuplama yaziliminin yeni  özelliklerinden ve sistem gereksinimlerinden bahsetmiştik. Bu yazımızda da Veeam Backup & Replication v7.0 üzerinde Backup Job oluşturma ve yapılandırma işlemini anlatıyor olacağım.

 

Veeam Backup & Replication konsolunda bulunan Backup & Replication bölümü altinda bulunan Jobs sekmesinden ekleyebiliriz.

Veeam Backup & Replication konsolunda bulunan Backup & Replication  bölümüne altinda Jobs üzerinde sağ tuş Backup Job  ya da üstte Home menüsü altinda Backup Job tıklayarak. Veeam Backup & Replication v7.0 üzerinde Backup Job yapılandırma işlemini başlatabilirsiniz.

Name ekraninda yapılandıracağımız Backup Job için bir isim belirliyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz. Ben genellikle Backup alacağım sunucun ismini ayrica haftalık,aylık hatta yıllık gibi adlandirarak yapılandırıyorum. Dilerseniz siz de bu şekilde yapılandırabilirsiniz.

Virtual Machines ekranında ise Backup alacağınız Virtual Machine ( Sanal Makina ) eklemek için Add diyoruz.

Add Objects ekrani geliyor karşımıza Hosts and VMs altinda yapımıza göre Hyper-V hostumuz ya da Failover Cluster yapısı üzerinde bulunan Virtual Machine (Sanal Makine ) görülecektir.

Add Objects ekraninda Hosts and VMs altinda Hyper-V Failover Cluster yapımdaki W12R2EXC13 isimli Virtual Machine (Sanal Makine ) seçiyorum ve Add diyoruz.

Virtual Machines ekranında W12R2EXC13 isimli Virtual Machine (Sanal Makine ) seçme işlemini tamamladım. W12R2EXC13 isimli Virtual Machine (Sanal Makine ) için Backup Job oluşturacağım Next diyerek devam ediyoruz.

Storage ekranında Backup Repository bölümünde daha önceki Veeam Backup & Replication v8.0 Backup Repository Ekleme yazimizda yapılandırmış olduğumuz Backup Repository seçebiliriz. Restore point to keep disk seçeneği default olarak 14 gelmektedir. Ortaminizdaki disk boyutunuzun kapasitesine göre buradaki değeri yapılandırabilirsiniz. Storage ekraninda gelişmiş yapılandırma seçenekleri için Advanced menüsüne tikliyoruz.

Advanced Settings ekraninda Reversed incremental ve Incremental backup türleri bulunmaktadır.

Create synthetic full backup periodically seçeneğini seçerek günlerini seçebiliriz. Days diyerek günleri belirliyoruz.

Haftada bir Cumartesi günü olarak belirliyoruz.

Storage ekranında gerekli yapılandırmayi tamamladiktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Guest Processing ekraninda ise iki seçenek yer almaktadır.

Guest Processing ekraninda gerekli yapılandırmayi tamamladiktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Schedule ekranında ise backup alma sürelerini belirliyoruz. Aşağıda karşımıza bazı terimler gelmektedir bunları kısaca özetleyecek olursak;

Schedule ekranında gerekli yapılandırmayi tamamladiktan sonra son olarak Create diyerek oluşturuyoruz.

Summary ekranında yapmış olduğumuz ayarların özet bilgisi yer almaktadır.

Summary ekranında Run the job when I click Finish kutucuğunu işaretlersek Job otomatik olarak start olacaktır. Finish diyerek yapılandırmayi sonlandiriyoruz.

Oluşturduğum Job’ı Start olmuş bir şekilde ekrandan görüntüleyebiliyoruz.

 

Başka bir yazimizda görüşmek dileğiyle…

 

 

Exit mobile version