Veeam Backup & Replication v7.0 Backup Repository Ekleme

Merhaba

Daha önceki yazilarimizda Veeam Backup & Replication v7.0 Genel Özelliklerinden,Veeam Backup & Replication v7.0 Sistem Gereksinimleri,Veeam Backup & Replication v7 Kurulumu,Veeam Backup & Replication v7.0 Patch 4 Kurulumu ve Veeam Backup & Replication v7.0 Host Ekleme yazilarini sizlerle paylaşmiştim. Hem Vmware, hem de Microsoft Hyper-V sanallaştirma platformları için geliştirilmiş olan backuplama yaziliminin yeni  özelliklerinden ve sistem gereksinimlerinden bahsetmiştik. Bu yazımızda da Veeam Backup & Replication v7.0 üzerinde Backup Repository ekleme işlemini anlatıyor olacağım.

Veeam Backup & Replication konsolunda bulunan Backup Infrastructure bölümü altinda bulunan Backup Repositories sekmesinden ekleyebiliriz. Backup Repositories sekmesi altinda default olarak gelen Default Backup Repositories görebilirsiniz. Default Backup Repositories C:\backup şeklinde bir klasör oluşturmaktadır. Eğer Veeam Backup & Replication v7.0 kurulumunu yeni yapmişsaniz ve herhangi bir Backup Repository yapılandırmazsaniz.  Veeam Backup Job oluştururken sadece Default Backup Repositories görülecektir.

1

Veeam Backup & Replication konsolunda bulunan Backup Infrastructure üstünde sağ tuş Add Backup Repository ya da Repository Tools menüsü altinda bulunan Add Backup Repository tıklayarak. Veeam Backup & Replication v7.0 üzerinde Backup Repository yapılandırma işlemini başlatabilirsiniz.

2

Name ekraninda yapılandıracağımız Backup Repository için bir isim belirliyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

4

Type ekranında ise ekleyeceğimiz Backup Repository için üç farkli yapılandırmayi seçebiliriz.

  • Microsoft Windows Server : Direkt olarak sunucu üzerine bağli olan ve ya sunucu üzerindeki  yerel veya doğrudan bağlı depolama seçimlerinde kullanılmaktadır.Verimli yedekleme yöntemi olarak bu seçenek yoğun olarak kullanılmaktadır.
  • Linux Server  : Linux sunucular üzerinde doğrudan bağlı veya yerel monte edilmiş NFS depolama alanları için seçilmektedir.
  • Shared Folder, CIFS,(SMB) protokolünü kullanmaktadır.VM backuplarda bu tip saklama alanı pek verimli olmamaktadır.Bu seçeneği daha çok File Backup Job’larınızda kullanabilirsiniz.

5

Type ekraninda Microsoft Windows Server seçeneği ile devam ediyoruz.

6

Server ekranindan Populate diyerek sunucu üzerinde bulunan alanları görebilirsiniz.

7

8

Sunucum üzerinde bulunan E:\200 GB boyutundaki diskimizi seçiyoruz Next diyerek devam ediyoruz.

1

Reporsitory ekraninda E dizini altinda otomatik olarak Backups adında bir klasör oluşmaktadır.Populate diyerek tekrar bir Capacity sorgulaması yapabilirsiniz.Limit maximum concurrent task to: seçeneği ile aynı zamanda kaç görevin devam edebileceğini belirliyoruz.Default olarak 4 şeklinde gelmektedir. Gerekli yapılandırmayi tamamladiktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

2

3

VPower NFS ekranindaki yapılandırma Hyper-V ortamları için geçerli değildir. Bu adımda bir işlem yapmadan bir Next diyerek sonraki adıma geçiyoruz.

5

6

Review ekranında Backup Repository için yapılandırmış olduğumuz özellikleri ve ayarları görebiliriz. Next diyerek devam ediyoruz.

7

Apply ekranindan Backup Repository yapılandırma işlemleri gerçekleşmektedir. Yapılandırma işlemi tamamlandiktan sonra Finish ile sihirbazdan çıkabilirsiniz.

8

Veeam Backup & Replication konsolunda bulunan Backup Infrastructure bölümü altinda bulunan Backup Repositories sekmesi kontrol ettiğimizde yapılandırılmış olduğumuz Backup Repositories görebilirsiniz.

19-11-2014 16-29-27

 

Başka bir yazimizda görüşmek dileğiyle…

 

 

 

Back To Top