Site icon Baki CUBUK

Vinchin Backup & Recovery 6.5 Lisans Yapılandırması

Merhaba

Vinchin Backup & Recovery, farklı sanal ortamlar da VMware vSphere, Microsoft Hyper-v, Citrix XenServer, RedHat Virtualization ve açık kaynaklı KVM dahil olmak üzere birden fazla hipervizörü desteklemek için tasarlanmış, kullanımı kolay, güvenli ve güvenilir bir sanal makine veri koruma yazılımıdır. Mevcut sanallaştırma ortamlarınızla sorunsuz bir şekilde entegre edilebilen, imaj tabanlı aracısız bir yedekleme ürünüdür. Vinchin Backup & Recovery, kullanıcıların Yedekleme ve Geri Yükleme işlemlerini PC, Mobil ve ya Tablet Cihaz üzerinde yönetmelerine ve izlemelerine olanak tanıyan Web UI yönetimini destekler. Günlük, haftalık, Aylık olarak belirlenen esnek yedekleme programları, yedekleme işlerinin sistem yöneticisi olmadan planlandığı gibi çalışmasına izin verir. Tek yapmanız gereken, yazılımı ilk çalıştırırken iş programını önceden ayarlamaktır. Bu arada, Saklama Politikası, yedekleme görevlerinin sürekli çalışmasını sağlamak ve aynı zamanda veri deposu alanından tasarruf etmek için kullanıcıların ” Geçerli olanı kaydetmelerine ” ve ” Süresi dolmuş verileri silmelerine ” yardımcı olur. Sanal makinelerin zarar görmesine neden olan bir felaket meydana geldiğinde, yalnızca en son geri yükleme noktasını seçmeniz ve geri yüklenecek bir hedefi ana bilgisayarı belirlemeniz yeterlidir, sanal makineler felaket öncesi durumuna dönecektir. Yöneticilerin yedekleme ve geri yükleme işlerini izlemelerine ve gözden geçirmelerine yardımcı olmak için Vinchin Backup & Recovery, mevcut işlerin görünümünü, geçmiş işlerin gözden geçirilmesini ve sistem günlüklerinin gözden geçirilmesi ve yönetimini vb. destekler.

Veri merkezi yedekleme altyapınızı oluşturmak için kullanılabilecek 3 altyapı bileşeni ( Vinchin Backup & Recovery ürünleri ) vardır.

Bu 3 altyapı bileşeni arasında Vinchin Backup & Recovery Server ( bundan böyle Vinchin Backup Server olarak anılacaktır ), sanal ve hibrit ortamlarınızı korumak için kurulması gereken birincil altyapı bileşenidir. Vinchin Backup & Recovery Node, Vinchin Yedekleme ve Kurtarma Proxy’si isteğe bağlı bileşenlerdir. Vinchin Backup Node, yalnızca büyük ölçekli sanal altyapıların yedeklenmesi ve kurtarılması için gereklidir. Yedekleme Sunucusunun iş yükünü dağıtmak için kullanılır. Vinchin Backup Proxy, Vinchin Backup & Recovery tarafından desteklenir ve bir Depolama Alanı Ağı (SAN) olmadan VMware vSphere sanal altyapısı için ayrılmıştır. Yedeklemeyi iyileştirmek ve verimliliği geri yüklemek için vSphere ESX/ESXi sunucusuna sanal bir makine olarak yüklenmesi gerekir.

Sanal Platformlar (VM Backup)

İşletim Sistemi (File Backup)

Bu yazımızda merkezi sistem veri yöneticilerine Vinchin Backup & Recovery ürünlerinin nasıl kurulacağı ve yapılandıracağı anlatıyor olacağız.

Veri merkezi yedekleme altyapınızı oluşturmak için kullanılabilecek 3 altyapı bileşeni (Vinchin Backup & Recovery ürünleri) vardır.

Bu 3 altyapı bileşeni arasında Vinchin Backup & Recovery Server (bundan böyle Vinchin Backup Server olarak anılacaktır), sanal ve hibrit ortamlarınızı korumak için kurulması gereken birincil altyapı bileşenidir. Vinchin Backup ve Recovery Node’u (bundan böyle Vinchin Backup Node olarak anılacaktır), Vinchin Backup ve Recovery Proxy’si (bundan sonra Vinchin Backup Proxy olarak anılacaktır) isteğe bağlı bileşenlerdir. Vinchin Backup Node yalnızca büyük ölçekli sanal altyapıların yedeklenmesi ve geri yüklenmesi için gereklidir. Backup Server’ın iş yükünü dağıtmak için kullanılır. Vinchin Backup Proxy, Vinchin Backup & Recovery v6.0 tarafından desteklenir ve bir Depolama Alanı Ağı (SAN) olmadan VMware vSphere sanal altyapısı için ayrılmıştır. Yedeklemeyi iyileştirmek ve verimliliği geri yüklemek için vSphere ESX/ESXi sunucusuna sanal bir makine olarak yüklenmesi gerekir. Hem Vinchin Backup Server’ı hem de Backup Node’u fiziksel makinelere kurulması önerilir. Vinchin Backup Proxy’nin sanal makine olarak VMware vSphere ESX/ESXi sunucusuna yüklenmesi gerekir.

Önerilen Kurulum

Gerçek üretim dağıtımları veya test dağıtımları amacıyla Vinchin ürününü kurmak için lütfen aşağıdaki önerilen kurulum senaryolarına bakın.

Kurulum Senaryosu #1 :

Fiziksel bir makineye bağımsız Vinchin Backup Server kurulumu, küçük ve orta ölçekli sanal altyapıların yedeklenmesi ve kurtarılması için uygundur.

Kurulum Senaryosu #2 :

200’den fazla sanal makine varsa veya üretim verisi miktarı 50 TB’den fazlaysa, iş yükünü Backup Server ile paylaşmak için Vinchin Backup Node’u dağıtmayı düşünebilirsiniz.

Kurulum Senaryosu #3 ( Sadece Vmware vSphere ) :

Sanal altyapınız VMware vSphere ise ve SAN depolaması yoksa, Kurulum Senaryosu #1 ve Kurulum Senaryosu #2’ye göre, yedekleme ve kurtarma verimliliğini artırmak ve ESX/ESXi sunucusunun Hot Add teknolojisinden yararlanmak için Vinchin Backup Proxy’yi VMware vSphere ESX/ESXi sunucusuna sanal makine olarak yükleyiniz.
Not : Vinchin Backup Proxy’yi üretim veya test ortamınızda dağıtmaya karar verirseniz, lütfen Vinchin Backup Server’ı VMware vSphere sanal altyapısına sanal makine olarak KURMAYIN, çünkü bu kurulum yedekleme ve kurtarmanın verimliliğini artıramaz.

Kurulum Senaryosu #4 :

Vinchin Backup Server’ı hipervizöre sanal makine olarak kurmaya karar verirseniz, Vinchin Backup Node’un yüklenmesi gerekmez.

Kurulum Senaryosu #5 (Yalnızca test amaçlı) :

Sanal makineler olarak hem Vinchin hem de Backup Node’unu hipervizöre yüklemek, yedekleme altyapınızın gerçek dağıtımı için önerilmez. Bu yalnızca Vinchin ürünlerini test etmek için önerilir.

Sistem Gereksinimleri: 

Backup Server ve Backup Node’u için Fiziksel Makine Yapılandırması

Hem Vinchin Backup Server hem de Backup Node için önerilen donanım yapılandırmaları aşağıdaki gibidir:

Backup Server ve Backup Node için Sanal Makine Yapılandırması

Vinchin Backup Server ve Backup Node için önerilen sanal makine yapılandırması aşağıdaki gibidir:

Backup Proxy için Sanal Makine (VMware) Yapılandırması

Vinchin Backup Proxy için önerilen vSphere ESX/ESXi sanal makine yapılandırmaları:

Daha önceki yazımız da Vinchin Backup & Recovery 6.5 Kurulumu sizlere paylaşmıştık. Bu yazımızda da Vinchin Backup & Recovery 6.5 kurulumu sonrasında lisans yapılandırmasını anlatıyor olacağız.

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da aşağıdaki default kimlik bilgilerini yazarak giriş sağlayabilirsiniz.

Username ve Password bilgilerini yazdıktan sonra Login diyoruz.

Default username : admin
Default password : 123456

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da aşağıdaki gibi bir Please upload the license key from ‘System’ -> ‘System License’ page. hatasını görebilirsiniz.

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da Home menüsü System Status bölümü altında bulunan Unlicensed bölümünün de Upload License seçeneğine tıklıyoruz.

License Info bölümün altında şu anda herhangi bir lisans bilgisi olmadığını görüyoruz. Upload License diyerek lisansımızı yapılandırıyoruz.

Open ekranın da .key uzantılı lisans dosyasını seçiyoruz ve Open diyoruz.

NOT : Vinchin Backup & Recovery 6.5 bağlantısını kullanarak Vinchin ürün deneme sürümünü indirebilirsiniz. 60 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. 60 günlük deneme sürümünü lisansı kayıt ekranın da vermiş olduğunuz mail adresine iletilecektir.

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da lisans yapılandırmasından sonra License key has been successfully. you’ll be redirected to the login page in 5 seconds, please re-login. uyarısını görebilirsiniz. Vinchin Backup & Recovery 6.5 üzerinde lisans yapılandırmasından sonra Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolu oturum kapatılacaktır.Sonrasında tekrar giriş yapmanız gerekmektedir.

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da aşağıdaki default kimlik bilgilerini yazarak giriş sağlayabilirsiniz.

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da aşağıdaki default kimlik bilgilerini yazarak giriş sağlayabilirsiniz.

Username ve Password bilgilerini yazdıktan sonra Login diyoruz.

Default username : admin
Default password : 123456

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da Home menüsün de System Status bölümü altında bulunan Unlicensed bölümünü lisans yapılandırmasından sonra artık Trial License olarak görüyoruz.

Vinchin Backup & Recovery 6.5 web yönetim konsolun da System menüsü altında System License menüsü altında License Info bölümünde lisans bilgilerini görüyoruz.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

 

Exit mobile version