Site icon Baki CUBUK

Yeni Nesil Fidye Yazılımı!

Merhaba

Fidye yazılımlar son dönemin en popüler siber suç yöntemleri arasında bulunuyor. Alt edilmeleri oldukça zor olan fidye yazılımlar, aynı zamanda hedef aldıkları kişi ve kurumları ciddi zarara sokabilmeleri nedeniyle de en tehlikeli malware’lar arasında gösteriliyorlar. Bu programların kullanılmasıyla yüksek maddi çıkar elde edildiği için, yazılım yapılarının sağlamlaştırılması konusuna hackerlar ayrı bir motivasyonla yoğunlaşıyorlar.

Bilişim dünyası şu günlerde yepyeni bir fidye yazılımı türüyle tanıştı. “Popcorn Time” olarak adlandırılan bu yazılım dosyalarınızı açmak için size para dışında bir seçenek daha sunuyor; virüsü başkalarına bulaştırmak! Programın çalışma mantığı da diğer fidye yazılımlardan farklı.

“Popcorn Time” adlı bu virüs bulaştırdığınız iki kişiye farklı kodlar gönderiyor. Bu kodları yazdığınız zaman, dosyalarınıza uyguladığı kilitlemeyi kaldırıyor. Hackerlar bu fidye yazılımını Suriye’deki savaşın yaralarını bir ölçüde sarmak için ürettiklerini ve sonunda toplayacakları paranın, Suriye’de savaşın mağdurlarının yiyecek ve barınma ihtiyacını karşılamak için kullanılacağını iddia ettiler. Bu nedenle yazılımı geliştiren hackerların Suriyeli oldukları tahmin ediliyor.

 

 

 

Kaynak : ibtimes.co.uk

Exit mobile version