Symantec Backup Exec R2 2010 Kurulumu

Merhaba

Bu yazimizda Symantec firmasının Backuplama yazilimi olan Symantec Backup Exec 2010 R2 kurulumu anlatiyor olacağım.

Kuruluma başlamadan önce yapmamız gereken bazi önemli yapılandırmadan bahsetmek istiyorum.

Start(Başlat) -> Control Panel (Denetim Masası) altında Regional And Language (Saat, Dil ve Bölge) bölümü geliyoruz.

Administrative Sekmesindeki Change System Location bölüme tıklıyoruz.

Bu bölümde eğer Turkish ( Turkey ) seçiliyse bunu aşağıdaki gibi English ( United States) olarak değiştiriyoruz.

Bu değişikliği yaptıktan sonra işletim sistemimizi Restart etmek isteyecektir. Restart Now diyerek sistemimizi Restart ediyoruz.

Not: Eğer Backup Exec R2 2010 bu kurulumuna başlamadan önce bu değişikliği yapmazsak eğer Backup Exec R2 2010 kurulumdan çalıştırdığımız servisleri çalışmayacaktır ve hata vericektir.
Eğer Symantec Backup Exec R2 2010 kurulumunu yaptığımız makinamızda SQL Server üzerinden çalışan bir paket programımız ETA,NEBİM,SENTEZ,MİKRO,LOGO gibi bir program varsa eğer Backup Exec R2 2010 kurulumundan sonra burayı tekrar Turkish (Turkey) olarak değiştirmek zorundayız çünkü kullandığımız programda Türkçe karakter sorunu ile karşılaşabiliriz.Ama eğer böyle bir program yok ise ve makinamızda sadece Symantec Backup Exec R2 2010 çalışıcaksa değiştirmemize gerek yoktur.

Makinamız yeniden başladıktan sonra Backup Exec R2 2010 DVD mizi takıyoruz.

Karşımıza direkt olarak “AutoPlay” ekranı geliyor. “Run Browser.exe” diyerek kurulumu başlatıyoruz.

Bizden kurulum dilini seçmemizi istiyor maalesef  Türkçe desteği olmadığı için English seçerek “OK” diyerek devam ediyoruz.

 

Installation sekmesinden Install diyoruz.

Lisans Agreement ekranında lisansı kabul edip  “NEXT” diyerek devam ediyoruz.

Symantec Backup Exec R2 2010 Installation Type Menüsü üzerinde Typical Insallation seçeneğini seçip “NEXT” diyerek devam ediyoruz.Ben Default’ta gelen özelliklerle kuruluma devam ediyorum kurulumdan sonra Tools kısmından istediğim özellikleri ekleyebilirim.

Symantec Backup Exec R2 2010 kurulumundan önce “Environment Check” işlemi gerçekleştirilicektir. Biraz bekledikden sonra Environment Check sonuç ekranı karşınıza gelmektedir. Bu işlemden check alınan uyarıları ve kuruluma geçmeden önce yapılması gereken işlemlerin bir listesi çıkmaktadır. Bende Domain ortamı olmadığı için ve DHCP servisi çalışmadığı için uyarı verdi ama önemli değil “NEXT” diyerek devam ediyoruz.

Environment check işleminden sonra satın almış olduğumuz lisans keylerini girebileceğimiz lisans ekran geliyor karşınıza.Elimizdeki mevzut lisansları girerek kuruluma devam ediyoruz.Ben yazılımı demo sürümü olarak kullanacağım için Lisans girmeden “NEXT” diyerek devam ediyorum.Lisanslarını bilgilerimizi kurulumu gerçekleştirdikten sonra Tools menüsünden girebiliriz.

Symantec Backup Exec R2 2010 servislerini çalıştırmak için kullanılacak olan User Name ve Password’unu yazmamızı istiyor bizden.Ben Domain ortamında olmadığım için Administrator User Name ve Password’unu ve domian bölümünede makinanın local ismi olan BERR2010 yazarak devam ediyorum.Eğer Symantec Backup Exec R2 2010 domain ortamınıza dahil etmişseniz eğer buraya Domain Controller üzerinde kullandığımız Administrator User Name ve Password’unu ve Domain isminizi yazmanız gerekmektedir.

Alttaki Use the default folder as the location where you want insattal Backup Exec yazan kısımda Symantec Backup Exec R2 2010 kurulacak dizini görüyoruz.Symantec Backup Exec R2 2010 kurulumunu farklı bir dizin altına seçerek kurabilirsiniz ben Default ayarlarda değişiklik yapmadan “NEXT” diyerek devam ediyorum.

Remote Computers sekmesinde Backuplarını alacağımız Computerleri eklememizi istiyor eğer bacuplarını alacağınız File Serverinizi,SQL Serverınız ya da Exchange Serverınıza varsa burada ekleyerek bunlar üzerine Remote Agent kurulmasını sağlayabilirsiniz.Ya da kurulumumuz bittikten sonra Tools menüsü altında da computerlarımızı ekleyerek bunlara Remote Agentları kurabiliriz.Ben herhangi bir makina eklemiyorum ve “NEXT” diyerek devam ediyorum.

Kurulumla ilgili seçimlerimizi yaptıktan sonra Insatallation Review bölümünde karşımıza summary ekranı getirmektedir. Bu ekrandan yükleme için yaptığımız ayarlar görünmektedir,eğer ayarlamadığmız ya da eksik bıraktığımız bir bölüm varsa geri dönerek bu ayarları tekrar yapılandırabiliriz.Bana Exchange Agent’ının kurulmadığıyla ilgili bir uyarı verdi ama bu Agent kurulumunu Symantec Backup Exec R2 2010 kurulumundan sonra Tools menüsü altında yapabilirim bu yüzden “Install” diyerek kurulumu başlatıyorum.

Kurulum başlıyor Symantec Backup Exec R2 2010 kurulum sırasında gerekli olan Toollari aşağıda gördüğünüz gibi kendisi kuruyor.

Symantec Backup Exec R2 2010 kurulumu sorunsuz bir şekilde tamamlandıktan sonra sistemin düzgün bir biçimde çalışması için sistemimi restart ediyorum.

Sistemim yeniden başladıktan sonra Symantec Backup Exec R2 2010 ikonuna tıklayarak Symantec Backup Exec R2 2010 çalıştırıyorum.

Symantec Backup Exec R2 2010 sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Symantec Backup Exec R2 2010 ile ilgili başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

6 thoughts on “Symantec Backup Exec R2 2010 Kurulumu

  1. Elinize sağlık. Fakat kurulum sırasında SQL Agent yüklerken sıkıntı yaşanıyor.

    Media server üzerinde çalışan agent remote serverlara deploy edemiyor.

    bu konuda bir fikriniz varmı?

  2. Evet denedim.

    sorun SQL sürümünden kaynaklanıyor. SQL200 Enterprise versiyonda SP4 olmasına rağmen. Program Files\MSSQL\bin içinde
    xplog70.dll di sanırım. bu file 69 KB lık bir file ile Sp3 içinden kopyalanması gerekiyor.

    Bilginize,

Bir yanıt yazın

Back To Top