Site icon Baki CUBUK

Microsoft Azure Backup Server Sunucu Ekleme

Merhaba

Azure Backup hizmeti, Microsoft Azure bulutundaki verilerinizi yedekleyip kurtarmaya yönelik basit, güvenli ve uygun maliyetli çözümler sunar.

Neleri Yedekleyebilirim ?

Azure Backup’ı Neden Kullanmalısınız ?

Azure Backup şu önemli avantajları sunar:

Azure Backup Fidye Yazılımlarından Nasıl Korunur ?

Azure Backup, önleyici önlemler uygulayarak ve kuruluşunuzu saldırganların sistemlerinize sızan her adıma karşı koruyan araçlar sağlayarak kritik iş sistemlerinizi ve yedekleme verilerinizi fidye yazılımı saldırılarına karşı korumaya yardımcı olur. Hem verileriniz aktarımdayken hem de beklerken yedekleme ortamınıza güvenlik sağlar.

Bu yazımızda Microsoft Azure Backup Server v3 üzerine sunucu ekleme yapılandırmasını anlatıyor olacağız.

Microsoft Azure Backup Server konsolunu açıyoruz ve Management menüsüne tıklıyoruz.

Microsoft Azure Backup Server konsolun da Management menüsü geliyor karşımıza.

Microsoft Azure Backup Server konsolun da Management menüsü altında Production Servers bölümün de herhangi bir yapılandırma olmadığını görüyoruz..

Microsoft Azure Backup Server konsolun da Management menüsü altında Production Servers bölümün de Servers menüsün de Add diyerek sunucu ekleme işlemini başlatabilirsiniz.

Microsoft Azure Backup Server konsolun da Management menüsü altında Production Servers bölümün de Servers menüsün de Add diyerek sunucu ekleme işlemini başlatıyoruz.

Select Production Server type ekranın da Windows Servers ve VMware Servers seçenekleri bulunmaktadır.

Windows Servers : Ortamınız da bulunan Windows Server işletim sistemine sahip sunucularınızı ekleyebilirsiniz ya da Microsoft Hyper-V Failover Cluster ve Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) yapısını ekleyebilirsiniz.

VMware Servers : Ortamınız da bulunan VMware platformu üzerinde yapılandırmış olduğunuz VMware ESXi ( Standalone ) ve VMware vSphere Cluster yapısını ekleyebilirsiniz.

Select Production Server type ekranın da Windows Servers seçiyoruz ve Next diyoruz.

Select agent deployment method ekranın da Install agents ve Attach agents seçenekleri gelmektedir.

Install agents : Bu seçenek ile ortamınız da bulunan Windows Server işletim sistemine sahip sunucularınızı ya da Microsoft Hyper-V Failover Cluster ve Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) yapısı üzerine Microsoft Azure Backup Server Agent kurulumunu yapabilirsiniz.

Attach agents : Bu seçenek ile ortamınız da bulunan Windows Server işletim sistemine sahip sunucularınız ya da Microsoft Hyper-V Failover Cluster ve Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) yapısı üzerine Microsoft Azure Backup Server Agent kurulumunu manuel olarak yapmışsanız eğer direkt olarak bu seçenek ile Agent kurulumu yapmadan Microsoft Azure Backup Server üzerine ekleyebilirsiniz.

Select Production Server type ekranın da VMware Servers seçiyoruz ve Next diyoruz.

Select VMware Servers ekranın da ortamınız da bulunan VMware platformu üzerinde yapılandırmış olduğunuz VMware ESXi ( Standalone ) ve VMware vSphere Cluster yapısını ekleyebilirsiniz.

Select Production Server type ekranın da Windows Servers seçiyoruz ve Next diyoruz.

Select agent deployment method ekranın da Install agents seçeneğini seçiyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

Select computers ekranın da ortamınız da bulunan Windows Server işletim sistemine sahip sunucularınızı ya da Microsoft Hyper-V Failover Cluster ve Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) yapısı Computer bölümü altından seçerek yapılandırabilirsiniz.

Select computers ekranın da Computer name bölümüne sunucu Computer Name ( Sunucu İsmi ) yazarak ekleyebilirsiniz.

Select computers ekranın da ortamınız da W16HYPERV isimli Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuzu seçiyoruz ve Add diyoruz.

Select computers ekranın da ortamınız da W16HYPERV isimli Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuzun Selected computers bölümü altına geldiğini görüyoruz.

Select computers ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Enter credentials ekranın da ortamınız da W16HYPERV isimli Microsoft Hyper-V Server ( Standalone ) sunucumuz üzerinde Microsoft Azure Backup Server Agent kurulumu için User name ve Password yazıyoruz. Domain bölümü altında ortamımızdaki bakicubuk.local isimli Active Directory Domain ortamını görüyoruz.

Sunucumuz üzerinde Microsoft Azure Backup Server Agent kurulumu yapılacağı için Domain Admin yetkisine sahip bir kullanıcı ile kurulum yapmanızı öneririm. Ayrıca Windows Firewall ve 3.Party bir Firewall varsa kurulum sırasında kapatmanız iyi olacaktır.

Enter credentials ekranın da User name ve Password yazıyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

Choose restart method ekranın da Microsoft Azure Backup Server Agent kurulumundan sonra sunucumuzu yeniden başlatılması için

Yes, Restart the selected computers after insatalling the protection agents (if required) seçeneği seçebilirsiniz.

No, I will restart the selected computers later diyerek sunucunuzu Microsoft Azure Backup Server Agent kurulumundan sonra manuel olarak kendiniz yapabilirsiniz.

Choose restart method ekranın da Microsoft Azure Backup Server Agent kurulumundan sonra sunucumuzu yeniden başlatılması için Yes, Restart the selected computers after insatalling the protection agents (if required) seçeneği seçiyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

Choose restart method ekranın da Tasks bölümü altında Microsoft Azure Backup Server Agent kurulacak olan W16HYPERV isimli sunucumuzu görüyoruz.

Choose restart method ekranın da Install diyerek Microsoft Azure Backup Server Agent kurulumunu W16HYPERV isimli sunucumuz üzerinde başlatıyoruz.

Choose restart method ekranın da Results bölümü altında Microsoft Azure Backup Server Agent kurulumunun W16HYPERV isimli sunucumuz üzerinde başlatıldığını görüyoruz.

Installation ekranın da Results bölümü altında Microsoft Azure Backup Server Agent kurulumunun W16HYPERV isimli sunucumuz üzerinde başarılı bir şekilde tamamlandığını görüyoruz.

Close diyerek Production Server Addition Wizard ekranını kapatıyoruz.

Microsoft Azure Backup Server konsolun da Management menüsü altında Production Servers bölümün de Microsoft Azure Backup Server Agent kurulumu yaptığımız W16HYPERV isimli sunucumuzun geldiğini görüyoruz.

W16HYPERV isimli sunucumuza tıkladığımız Details bölümün de Microsoft Azure Backup Server Agent versiyonunu görüyoruz.

 

Başka bir yazımız da görüşmek dileğiyle…

 

Exit mobile version