Site icon Baki CUBUK

Veeam Backup Enterprise Manager v9 Yapılandırması

Merhaba

Daha önceki yazilarimizda Veeam Availability Suite v9 Özellikler ve Yetenekler,Veeam Availability Suite v9 Sistem Özellikleri,Veeam Availability Suite v9 Kurulumu,Veeam Availability Suite v9 Backup Repository Ekleme,Veeam Availability Suite v9 Host Ekleme ve Veeam Availability Suite v9 Entire VM Restore 2 yazılarını sizlerle paylaşmiştim. Bir önceki yazimizda Veeam Backup Enterprise Manager v9 Kurulumu anlatmiştim. Bu yazimizda da Veeam Backup Enterprise Manager 9.0 yapılandırmasını anlatiyor olacağız. Veeam Backup Enterprise Manager özellikle Veeam Explorer for Microsoft Exchange, Veeam Explorer for Microsoft Active Directory,Veeam Explorer for Microsoft SQL Server ve  Veeam Backup Enterprise Manager 9.0 ile Veeam Explorer for Oracle birlikte restore işlemlerinde çok işimizi kolaylaştıracak olan özelliklerden biridir. Bu yazimizda da Veeam Backup Enterprise Manager üzerine ortamimizdaki Veeam Backup & Replication sunucumuz ekleme ve yapılandırma işlemlerini anlatiyor olacağım.

Veeam Backup Enterprise Manager Konsolunu çalıştırıyoruz. Veeam Backup Enterprise Manager konsolu açılıyor. DASHBOARD ekraninda SUMMARY bölümünde Backup servers herhangi bir bilgi görünmemektedir. STATUS bölümünde Backup servers herhangi yapılandırma olmadiği için Warning olarak bir bilgi görünmemektedir.

Veeam Backup Enterprise Manager konsolunda CONFIGURATION menüsünde ortamimizda bulunan Veeam Backup & Replication sunucumuzu Veeam Backup Enterprise sunucumuz üzerinde yapılandırmaya başlıyoruz.

Veeam Backup Enterprise Manager konsolunda BACKUP SERVERS menüsü altinda bulunan Add tikliyoruz.

BACKUP SERVER SETTINGS ekraninda ortamimizda bulunan Veeam Backup & Replication sunucumuzun DNS Name ( Bilgisayar İsmi ) ya da IP Address ( IP Adresi ),User Name ( Kullanıcı Adı ) ve Password ( Parola ) bilgilerini yazmamız gerekmektedir.

Port bölümünde Veeam Backup Enterprise Manager ile Veeam Backup & Replication ile haberleşeceği port numarasini görüyoruz. Eğer sunucularınız üzerinde Windows Firewall ya da 3 Party bir Firewall kurulu ise bu portu engellememesi için kural yazmaniz gerekebilir ya da yapılandırma sirasin Windows Firewall ve 3 Party yazılımızını geçici bir süre Disabled duruma getirebilirsiniz.

BACKUP SERVER SETTINGS ekraninda ortamimizda bulunan Veeam Backup & Replication sunucumuzun DNS Name ( Bilgisayar İsmi ) ya da IP Address ( IP Adresi ),User Name ( Kullanıcı Adı ) ve Password ( Parola ) bilgilerini yazdıktan sonra OK diyoruz.

BACKUP SERVERS menüsü altina ortamimizdaki Veeam Backup & Replication sunucumuzun geldiğini görüyoruz.

Veeam Backup Enterprise Manager konsolunda DASHBOARD ekranina geri dönmek için HOME tikliyoruz.

Veeam Backup Enterprise Manager konsolunda DASHBOARD ekranina tekrar geldğimizde SUMMARY bölümünde Backup servers sekmesini 1 olarak görüyoruz. STATUS bölümünde Backup servers yapılandırdığımız için OK olarak geldiğini görüyoruz.

Veeam Backup Enterprise Manager konsolunda REPORTS ekraninda Veeam Backup & Replication sunucumuzla ilgili bilgileri görüyoruz.

Veeam Backup Enterprise Manager konsolunda JOBS ekraninda Veeam Backup & Replication sunucumuz üzerindeki Jobs ( İşler ) ilgili bilgileri görüyoruz.

Veeam Backup Enterprise Manager konsolunda VMS ekraninda Veeam Backup & Replication sunucumuz üzerindeki ortamımızda aldiğimiz sunucularimizin alinan Restore Points ve alinan Folder Patch bilgilerini görüyoruz.

 

 

Başka bir yazimizda görüşmek dileğiyle…

 

Exit mobile version