Site icon Baki CUBUK

Veeam Backup & Replication 12 S3 Cloud Storage Yapılandırması

Merhaba

Veeam Backup & Replication hem şirket içindeki hem de buluttaki tüm iş yükleriniz için tek bir yedekleme, kurtarma ve veri güvenliği çözümüdür. Veeam Platform’un temelini oluşturan Veeam Backup & Replication basit, esnek, güvenilir ve güçlü veri koruma sunar. Anında kurtarmayla kesinti sürelerini ortadan kaldırın, yerel sabitlik ve test edilen yedeklemeler sayesinde siber tehditler karşısında güvende olun ve bunların tümünü yazılım tanımlı, donanımdan bağımsız tek bir çözümle elde edin.

Önemli Yetenekler

Veri yedekleme: Tüm verileriniz için hızlı, güvenli yedekleme

Veri kurtarma: TÜM senaryolar için çok hızlı ve kanıtlanmış kurtarma

Buluta hazır: Buluta geçişi hızlandırırken maliyetleri azaltın

Veri güvenliği: Fidye yazılımlara ve siber tehditlere karşı koruma sağlayın

Kurulum ve yapılandırmaya geçmeden önce ortamımızla ilgili kısa bir bilgi aktarmak istiyorum.

Birinci sunucumuz Windows Server 2022 Datacenter işletim sistemine sahip W22DC isimli ve IP Address ( IP Adresi ) 192.168.1.200 olarak yapılandırılmıştır ve üzerinde Active Directory Domain Services yapılandırılarak bakicubuk.local isminde bir Active Directory Domain yapısı kurulmuştur.

İkinci sunucumuz Windows Server 2022 Datacenter işletim sistemine sahip W22VEEAM isimli ve IP Address ( IP Adresi ) 192.168.1.210/24 olarak yapılandırılmış ve Active Directory Domain yapısına dahil edilmiştir. Bu sunucumuz üzerine Veeam Backup & Replication 12 kurulumu yapmıştık.

Bu yazımız da öncelikli olarak RNG Technology üzerinde Container yapılandırmasını anlatıyor olacağız.

Sonraki yazımız da Veeam Backup & Replication 12 üzerinde S3 Cloud Storage yapısını Object Backup Repository olarak ekleme ve yapılandırmasını anlatıyor olacağız.

 

RNG Technology konsolunu açıyoruz.

RNG Technology konsolun da konsolunda Account, Username ve Password bilgilerini yazıyoruz Login diyoruz.

RNG Technology konsolunda DASHBOARD menüsü geliyor karşımıza.

RNG Technology konsolunda RESOURCES menüsü altında bulunan Console menüsüne tıklıyoruz.

RNG Technology konsolunda RESOURCES menüsü altında bulunan Console menüsüne altında bir Container yapısı oluşturacağız.

RNG Technology konsolunda RESOURCES menüsü altında bulunan Console menüsünde ADD seçeneğine tıklıyoruz ve bir Container yapısı oluşturuyoruz.

Create Container ekranın da

Create Container ekranın da Name seçeneğinde oluşturacağımız Container yapısı için bir Name ( İsim ) yapılandırıyoruz.

Create Container ekranın da Encrypted seçeneğinde oluşturulacak olan Container yapısının şifrelenip şifrelenmeyeceğini yapılandırabilirsiniz.

Create Container ekranın da Object Lock seçeneğinde belirli bir saklama süresi boyunca depolanan nesnelerin silinmesini veya üzerine yazılmasını durdurarak veri bütünlüğünü sağlar. Bir kapsayıcıda Object Storage Immutability (Object Lock) etkinleştirildiğinde, mevcut bir nesnenin saklama süresini değiştirmek veya kısaltmak imkansızdır. Değişmezlik, tanımlanan saklama süresi boyunca nesne sürümü bütünlüğünü ve kullanılabilirliğini sağlar.

Create Container ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Create seçeneğine tıklıyoruz ve bakicubuknextgen isimli Container yapısını oluşturuyoruz.

RNG Technology konsolunda RESOURCES menüsü altında bulunan Console menüsünde bakicubuknextgen isimli Container yapısını oluşturulmaya başladığını görüyoruz.

RNG Technology konsolunda RESOURCES menüsü altında bulunan Console menüsünde bakicubuknextgen isimli Container yapısının oluşturulduğunu görüyoruz.

RNG Technology konsolunda ben@bakicubuk@Object_Storage_001 isimli hesap bilgilerine tıklıyoruz.

RNG Technology konsolunda USER INFORMATION menüsüsü geliyor karşımıza.

RNG Technology konsolunda USER INFORMATION menüsüsü altında Authentication bölümü altında bulunan S3 Access Key ve S3 Secret Key bilgilerini Veeam Backup & Replication 12 üzerinde S3 Cloud Storage yapılandırmasında kullanıyor olacağız.

RNG Technology konsolunda USER INFORMATION menüsüsü altında Authentication bölümü altında bulunan S3 Secret Key bilgisini görüntülemek için tıklıyoruz.

RNG Technology konsolunda USER INFORMATION menüsüsü altında Authentication bölümü altında bulunan S3 Access Key ve S3 Secret Key bilgilerini Veeam Backup & Replication 12 üzerinde S3 Cloud Storage yapılandırmasında kullanıyor olacağız.

RNG Technology konsolunda USER INFORMATION menüsüsü altında Connectivity – Front End Network bölümü altında bulunan API Endpoint bilgisini Veeam Backup & Replication 12 üzerinde S3 Cloud Storage yapılandırmasında kullanıyor olacağız.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

 

 

Exit mobile version