Site icon Baki CUBUK

Veeam Backup & Replication 12 Wasabi Cloud Storage Yapılandırması

Merhaba

Veeam Backup & Replication hem şirket içindeki hem de buluttaki tüm iş yükleriniz için tek bir yedekleme, kurtarma ve veri güvenliği çözümüdür. Veeam Platform’un temelini oluşturan Veeam Backup & Replication basit, esnek, güvenilir ve güçlü veri koruma sunar. Anında kurtarmayla kesinti sürelerini ortadan kaldırın, yerel sabitlik ve test edilen yedeklemeler sayesinde siber tehditler karşısında güvende olun ve bunların tümünü yazılım tanımlı, donanımdan bağımsız tek bir çözümle elde edin.

Önemli Yetenekler

Veri yedekleme: Tüm verileriniz için hızlı, güvenli yedekleme

Veri kurtarma: TÜM senaryolar için çok hızlı ve kanıtlanmış kurtarma

Buluta hazır: Buluta geçişi hızlandırırken maliyetleri azaltın

Veri güvenliği: Fidye yazılımlara ve siber tehditlere karşı koruma sağlayın

Kurulum ve yapılandırmaya geçmeden önce ortamımızla ilgili kısa bir bilgi aktarmak istiyorum.

Birinci sunucumuz Windows Server 2022 Datacenter işletim sistemine sahip W22DC isimli ve IP Address ( IP Adresi ) 192.168.1.200 olarak yapılandırılmıştır ve üzerinde Active Directory Domain Services yapılandırılarak bakicubuk.local isminde bir Active Directory Domain yapısı kurulmuştur.

İkinci sunucumuz Windows Server 2022 Datacenter işletim sistemine sahip W22VEEAM isimli ve IP Address ( IP Adresi ) 192.168.1.210/24 olarak yapılandırılmış ve Active Directory Domain yapısına dahil edilmiştir. Bu sunucumuz üzerine Veeam Backup & Replication 12 kurulumu yapmıştık.

Bu yazımız da öncelikli olarak Wasabi Cloud Storage üzerinde Bucket yapılandırmasını anlatıyor olacağız.

Sonraki yazımız da Veeam Backup & Replication 12 üzerinde Wasabi Cloud Storage yapısını Backup Repository olarak ekleme ve yapılandırmasını anlatıyor olacağız.

Wasabi Cloud Storage konsolunu açıyoruz.

Wasabi Cloud Storage konsolunda Root Account Email or Alias ve Password bilgilerini yazıyoruz ve SIGN IN diyoruz.

Wasabi Cloud Storage konsolun da Buckets menüsün de CREATE BUCKET seçeneğine tıklıyoruz.

Create Bucket ekranın da

Select Bucket Name seçeneği altında bulunan Bucket Name seçeneğinde oluşturacağımız Bucket yapısı için bir Name ( İsim ) yapılandırmamız gerekiyor.

Select Region seçeneği altında Region seçeneğinde oluşturulacak olan Bucket yapısının hangi veri merkezinde oluşturulacağını seçmemiz gerekiyor.

Create Bucket ekranın da Select Bucket Name seçeneği altında bulunan Bucket Name seçeneğinde oluşturacağımız Bucket yapısı için bir Name ( İsim ) yapılandırıyoruz.

Create Bucket ekranın da Select Region seçeneği altında Region seçeneğinde oluşturulacak Bucket yapısının hangi veri merkezinde oluşturulacağını seçiyoruz.

Create Bucket ekranın da Select Bucket Name seçeneği altında bulunan Bucket Name ve Select Region seçeneği altında Region seçeneğinde hangi veri merkezinde oluşturulacağını yapılandırmasını tamamladıktan sonra NEXT diyerek devam ediyoruz.

Create Bucket ekranın da Set Properties seçeneği altında

Create Bucket ekranın da Set Properties seçeneğinde gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra NEXT diyerek devam ediyoruz.

Create Bucket ekranın da Review seçeneğinde Bucket yapısı için gerekli yapılandırmanın bir özetini görüyoruz.

Create Bucket ekranın da CREATE BUCKET diyerek Bucket yapısını oluşturuyoruz.

Wasabi Cloud Storage konsolun da Buckets menüsün de gerekli yapılandırmayı Success olarak görüyoruz.

Wasabi Cloud Storage konsolun da Buckets menüsün de bakicubukbucket isimli Bucket yapılandırmasının geldiğini görüyoruz.

Wasabi Cloud Storage konsolun da Access Keys menüsüne tıklıyoruz.

Wasabi Cloud Storage konsolun da Access Keys menüsün de CREATE NEW ACCESS KEY seçeneğine tıklıyoruz.

Buckets menüsü altında oluşturmuş olduğumuz bakicubukbucket isimli Bucket yapısına bağlantı sağlamak için Access key ve Secret key oluşturulmasını sağlıyoruz.

Create New Access Key ekranın da Root User ve Sub-User seçenekleri bulunmaktadır.

Create New Access Key ekranın da Root User seçeneğini seçiyoruz ve CREATE diyerek yapılandırmaya devam ediyoruz.

Create New Access Key ekranın da

Create New Access Key ekranın da Secret Key bölümü altında Secret Key’in oluşturulduğunu görüyoruz. Show diyerek oluşturulan Secret Key’i görüntüleyebilirsiniz.

Create New Access Key ekranın da

Create New Access Key ekranın da DOWNLOAD CSV seçeneği ile oluşturulan Access Key ve Secret Key bilgilerini .csv dosyası olarak indirebilirsiniz.

credentials.csv olarak indirmiş olduğumuz Excel dosyası içinde Access Key ve Secret Key bilgilerini görüyoruz.

credentials.csv olarak indirmiş olduğumuz Excel dosyası içinde Access Key ve Secret Key bilgilerini aşağıdaki şekilde düzenledik.

Sonraki yazımız da Veeam Backup & Replication 12 üzerinde Wasabi Cloud Storage yapısını Backup Repository olarak ekleme ve yapılandırmasında buradaki Access Key ve Secret Key bilgilerini kullanıyor olacağız.

Bu yazımız da Wasabi Cloud Storage üzerinde Bucket yapılandırmasını tamamaladık.

Sonraki yazımız da Veeam Backup & Replication 12 üzerinde Wasabi Cloud Storage yapısını Backup Repository olarak ekleme ve yapılandırmasını anlatıyor olacağız.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

 

 

Exit mobile version