Microsoft İş Sürekliliği ve Felaket Senaryosu Çözümleri

Merhaba

Teknolojinin gelişmesi ile beraber bir çok şirketin yapısında gerekli olan High Availability ( Yüksek Erişilebilirlik ) çözümleri ortaya çıkmaktadır. Firmaların yapılarını bu seviyeye çıkarabilmesi için ortaya bir çok faktör girmekte.High Availability ( Yüksek Erişilebilirlik ) sağlamanız için sisteminizde her katmanda ( Fiziksel,Sanal,OS,App,Backup ) bir yedeklilik sağlamanız gerekiyor.

Örneğin : On­-Premises yapınızdaki sanallaştırma platformun da  donanımsal yedekliliği sağlamak için Failover Cluster yapıları kurmaktayız.Failover Cluster üzerinde çalışan uygulamalarınızın yedekliliği için de SQL Server Always On  ya da Exchange DAG gibi mimariler  ile  uygulama  seviyesinde  yedekliliği  sağlamaktayız.Bu  şekilde  düşündüğünüz  de  işin  içinden çıkamayacağınızı düşünebilirsiniz. Ama hiç birşey imkansız değildir. Eğer arkanıza maddi gücüde alırsanız o zaman herşey çok daha zevkli olacaktır.

Microsoft’un İş Sürekliliği ve Felaket Senaryosu çözümlerini aşağıda inceleyebilirsiniz.

  1. Virtual Machine esnekliği için Hyper-V Failover Cluster yapısı ( Windows Server 2012 üzerinde Hyper-V Failover Cluster Kurulumu ve Windows Server 2012 R2 Hyper-V Failover Cluster Kurulumu )
  2. Uygulama seviyesinde süreklilik SQL Server AlwaysOn.SQL Server Cluster ve Exchange Server DAG Mimarisi ( Windows Server 2012 R2 Üzerinde Microsoft SQL Server 2014 Failover Cluster Kurulumu ve Windows Server 2012 Üzerinde SQL Server 2012 Failover Cluster Kurulumu )
  3. Windows Server Backup ( WSB ) ile basitleştirilmiş koruma
  4. System Center Data Protection Manager ( DPM ) ile merkezi yedekleme
  5. Microsoft Azure Backup ile System Center Data Protection Manager ( DPM ) ve Windows Server Backup ( WSB ) entegrasyonu
  6. Microsoft Azure Site Recovery ile On-Premises yapınızdaki Hyper-V ve Vmware platformlarini ve sanal sunucularinizi çoğaltma

8-03-2015 15-20-41

 

 

Back To Top