Exchange Server 2010 SP2 Kurulumu

Merhabalar

Daha önceki yazilarimizda Exchange Server 2010 kurulumunu gerçekleştirmiştik. Kurulumu geçmeden önce kurulmasi gereken rollerden ve Features ve sistem için gerekli olan güncelleştirmelerden bahsetmiş ve kurulumlarini yaparak Exchange Server 2010 kurulumunu başarıyla tamamlamıştık.

Bir sonraki yazimizda da Exchange Server 2010 Servis Pack 1 kurulumunu anlatmıştık.

Bu yazimizdada Microsoft’un piyasaya yeni sunduğu Exchange Server 2010 Service Pack 2 kurulumunu gerçekleştiriceğiz.

Kurulumuna geçmeden önce ben test ortaminda kurulumlari gerçekleştirdiğim için herhangi bir backup almadım. Ama siz işlemleri gerçekleştirmeden önce backup almanızı öneriyorum. Sistem üzerindeki güncelleştirmeleri kontrol ederek eksiksiz ve hatasiz kurulumlari yapmanızı ayrica öneriyorum.

Aşağıdaki linkten Exchange Server 2010 Service Pack 2 indirebilirsiniz.

Exchange Server 2010 Service Pack 2

Kuruluma geçmden önce Exchange Management Consolu açarak Server Configuration sekmesindeki versiyon bilgisine bakıyorum.

Aşağıda gördüğünüz gibi versiyonumuz Version 14.1 ( Build 218.15) olarak görülmektedir.

Yukarida sizlerle paylaştığım linkten indirdiğiniz Microsoft Exchange Server 2010 Service Pack ( SP2 ) dosyayi çalıştırıyoruz.

Dosyalarin hangi dizin içine açılacağını belirlemiz gerekiyor ben Default yolu değiştirmiyorum.

Aşağıda gördüğünüz gibi dosyalar kurulum için hazir durumda Exchange Server 2010 Service Pack 2 kurulumunu başlamak için klasör içindeki setup exe’sini çalıştırıyoruz.

Exchange Server 2010 Service Pack 2″ kurulumuna başlayabiliriz.“Install Microsoft Exchange Server uprage” seçerek kuruluma başlayabiliriz.

Karşıma Exchange Server 2010 SP2 Upgrade ilgili bir Wizard ve bilgilendirme ekrani geliyor “NEXT” diyerek devam ediyorum.

Lisans ekrani karşıma geliyor “I Accept the terms in the licence agreement” işaretliyerek “NEXT” diyerek devam ediyorum.

Bu adim da “Exchange Server 2010 Service Pack 2″ kurulumu için gerekli olan bir inceleme işlemi gerçekleştirecek.Eğer tüm bileşenler ve gereksinimler eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde yapılandırıldıysa tüm adimlarda “Completed” olarak görüyor olacağız.“Warning” mesaji alırsak eğer eksik ya da hatali bir durum vardir.Alinan hatayla ilgili bilgi hatanin altında size raporlanacaktir hatayı kontrol edip düzeltene kadar kurulum tamamlanamaz.

Eğer tüm adimlarimiz tamamladiğim için “UPGRADE” diyerek kuruluma başlıyorum.

Exchange Server 2010 rollerimin Service Pack 2 kurulumu başarıyla tamamlandi.Bütün rollerin kurulumunda  “Completed” olarak görüyorum.

Exchange Managemet Console çalıştırıyorum. Aşağıda gördüğünüz gibi versiyonumuz Version 14.2 ( Build 247.5) olarak görülmektedir.

Artik Exchange Server 2010 Service Pack 2 ile gelen yeni özellikler ile Exchange Server 2010 kullanmaya başlayabilirim.

Başka bir yazimizda görüşmek dileğiyle…

One thought on “Exchange Server 2010 SP2 Kurulumu

  1. Merhaba baki Bey;

    Exchange Server 2010 Sunucumuza Sp2 Yukledikten Sonra, owadan girişi yapıyoruz hersey normal fakat gelen mailler üzerinde değişiklik yapmak istediğimizde aşağıdaki hata mesajını alıyorum sorun nedendir . yardımcı olabilir misiniz.

    İsteğiniz tamamlanamadı.
    Bu durum, güvenlik nedenleriyle veya oturumunuz zaman aşımına uğradığından oluşmuş olabilir.

Bir yanıt yazın

Back To Top