Windows Admin Center Storage Migration Service Windows Server 2016 Windows Server 2019 File Server Migration

Merhaba

Bu yazımızda Windows Server 2019 ile gelen yeni özelliklerden birisi olan Storage Migration Service özelliği ile File Server Migration işlemini anlatıyor olacağız.

Windows Server 2019 ile gelen yeni özelliklerden birisi olan Storage Migration Service özelliği Windows Admin Center ile entegre yönetilebilen bir hizmettir. Bu nedenle Windows Server 2019 üzerinde Windows Admin Center kurulumu yaparak File Server Migration işlemlerini Windows Admin Center üzerinde gerçekleştiriyor olacağız.

Daha önceden File Server Migration işlemlerini File Server Migration Toolkit ya da Robocopy Toolunu kullanarak gerçekleştirirdik. Command üzerinde çalışan Robocopy Tool’u ile paylaşılan klasörleri, dosyalarımızı, Sharing Permissions ve NTFS Security izinlerini hedef File Server sunucusuna aktarımı sağlayarak son olarak değişen klasörleri ve dosyalarımızı aktarırdık.

File Server Migration işleminde en önemli konulardan biri değişen klasörleri ve dosyalarımızı aktarılmasıydı. Çünkü yaptığımız geçişlerde paylaşılan klasörleri, dosyalarımızı, Sharing Permissions ve NTFS Security izinlerinden daha çok değişen klasörleri ve dosyalarımızın daha fazla olmasıydı. Bu değişen klasörleri ve dosyalarımızı yine Robocopy Tool’u ile aktarıyorduk. Windows Server 2019 ile gelen Storage Migration Service özelliği Windows Admin Center konsolu üzerinden çalışan ve GUI tabanlı Robocopy Tool’u göre daha özellikli bir servistir.

Kurulum ve yapılandırmaya başlamadan önce ortamla ilgili kısa bir bilgi vermek isterim.

Birinci sunucumuz Windows Server 2016 Datacenter işletim sistemine sahip W16DC isminde ve 192.168.1.200/24 olarak IP Adresi yapılandırılmıştır. Üzerinde Active Directory Domain Services yapılandırılarak bakicubuk.local isimli bir Active Directory Domain ortamı kurularak ortamımız da Primary Domain Controller olarak görev yapmaktadır. Eğer Windows Server 2016 Active Directory Yapısını Windows Server 2019 Active Directory Yapısına Yükseltme isterseniz daha önce paylaştığımız Windows Server 2016 Active Directory Yapısını Windows Server 2019 Active Directory Yapısına Yükseltme faydalanabilirsiniz.

İkinci sunucumuz Windows Server 2016 Datacenter işletim sistemine sahip W16FILE isminde ve 192.168.1.202/24 olarak IP Adresi yapılandırılmıştır. Active Directory Domain ortamına dahil ederek ortamımız da File Server olarak görev yapmaktadır.

Üçüncü sunucumuz Windows Server 2019 Datacenter işletim sistemine sahip W19FILE isminde ve 192.168.1.204/24 olarak IP Adresi yapılandırılmıştır. Active Directory Domain ortamına dahil ederek ortamımız da File Server olarak görev yapacaktır.

Dördüncü sunucumuz Windows Server 2019 Datacenter işletim sistemine sahip W19ADMIN isminde ve 192.168.1.206/24 olarak IP Adresi yapılandırılmıştır. Active Directory Domain ortamına dahil ederek üzerine Windows Admin Center kurulumu yapılmıştır.

Bu yazımızda Windows Server 2016 işletim sistemine sahip W16FILE isimli File Server sunucumuz üzerindeki paylaşılan klasörleri ve dosyaları  Windows Server 2019 işletim sistemine sahip W19FILE isimli File Server sunucumuz üzerine Migration işlemini anlatıyor olacağız.

W16ILE isimli ortamımız da File Server olarak görev yapan sunucumuz.

W16FILE isimli sunucumuz ortamımız da File Server olarak görev yapmaktadır. W16FILE isimli sunucumuz üzerindeki paylaşılan klasörler aşağıdaki gibidir.

W16FILE isimli sunucumuz ortamımız da File Server olarak görev yapmaktadır ve sunucumuz üzerindeki paylaşılan klasörler C dizini altında SHARE klasörü içinde bulunmaktadır.

Sharing Permissions ve NTFS Security yapılandırması aşağıdaki gibidir.

W19FILE isimli sunucumuz ortamımız da yeni File Server olarak görev yapacaktır.

W19FILE isimli sunucumuz ortamımız da yeni File Server olarak görev yapacaktır ve sunucumuz üzerinde C dizini altında SHARE klasörü bulunmamaktadır.

Storage Migration Service özelliği Windows Server 2019 ile birlikte gelen yeni bir özellik olduğu için Windows Server 2019 işletim sistemi üzerinde yüklü olan Windows Admin Center konsolu yardımıyla File Server taşıma işlemlerini gerçekleştireceğiz.

W19ADMIN isimli sunucumuz üzerindeki daha önce kurulumunu yaptığımız Windows Admin Center konsolu aşağıdaki gibidir.

W19ADMIN isimli sunucumuz üzerindeki Windows Admin Center konsolunda öncelikle Storage Migration Service özelliğini Install diyerek kurulumunu sağlıyoruz.

W19ADMIN isimli sunucumuz üzerindeki Windows Admin Center konsolunda Storage Migration Service özelliğinin yapılandırıldığını görüyoruz.

W19ADMIN isimli sunucumuz üzerindeki Windows Admin Center konsolunda Storage Migration Service özelliğinin kurulum işlemini tamamlandıktan sonra karşımıza Migrate storage in three steps ekranın geldiğini görüyoruz.

Windows Admin Center konsolunda Storage Migration Service özelliğinin kurulum işlemini tamamlandıktan sonra karşımıza Migrate storage in three steps ekranını Close diyerek kapatıyoruz.

Windows Admin Center konsolunda Storage Migration Service özelliğinin kurulumu tamamlandıktan sonra ortamımız File Server taşıma işlemi için hazır olduğunda taşıma işleminlerini başlatabiliriz.

Windows Admin Center konsolunda öncelikle New Job diyerek gerekli işlemleri başlatıyoruz.

New Job ekranın da Job name bölümüne bir isim belirlememiz gerekiyor. Source devices bölümün de Windows servers and clusters ve Linux servers olarak görüyoruz.

New Job ekranın da Job name bölümüne bir isim belirliyoruz. Source devices bölümünüde Windows servers and clusters olarak seçiyoruz ve OK diyoruz.

Check the prerequisites ekranın da gerekli olan koşulların bir özetini görüyoruz.

Check the prerequisites ekranın da gerekli olan koşulların kontrol ettikten sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Enter credentials ekranın da W16FILE isimli paylaşım klasörleri üzerinde bulunan sunucumuz üzerinde Local Admin yetkisine sahip ve paylaşım klasörlerin de Sharing Permissions ve NTFS Security ile ilgili işlem yapabilecek yani Full Control yetkisine sahip kullanıcı bilgilerini Username ve Password bilgilerini yazmamız gerekiyor.

Enter credentials ekranın da Job settings altında bulunan Include administrative shares seçeneğini seçerseniz W16FILE isimli paylaşım klasörleri üzerinde bulunan sunucumuz üzerindeki C$ D$ E$ gibi paylaşım dizinlerini taşımaya dahil edecektir.

Enter credentials ekranın da gerekli Username ve Password bilgileri yazıyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

Add and scan devices ekranın da üzerindeki paylaşım klasörlerini taşıyacağımız sunucumuzu Add a device diyerek eklememiz gerekmektedir.

Add source device ekranın da Selection mode seçeneği altında bulunan Device name seçeneği ile sunucumuzun ismini yazarak ya da Active Directory search seçeneği ile Active Directory Domain üzerinde arayarak ekleyebilirsiniz.

Add source device ekranın da Selection mode seçeneği altında bulunan Active Directory search seçeneğini seçiyoruz. Search for seçeneğini Windows Server olarak seçiyoruz. Sunucu ismini yazarak Search yapıyoruz.

Add source device ekranın da W16FILE isimli sunucumuzun geldiğini görüyoruz. W16FILE isimli sunucumuzu seçerek Add diyerek ekliyoruz.

Add source device ekranın da W16FILE isimli sunucumuzun geldiğini görüyoruz.

Add source device ekranın da W16FILE isimli sunucumuzu ekledikten sonra More => Start Scan işlemini başlatıyoruz.

Add source device ekranın da W16FILE isimli sunucumuzun Scan işlemi tamamlandıktan sonra W16FILE isimli sunucumuz üzerindeki toplam dosya boyutu, paylaşılan klasörleri, paylaşılan klasörler içindeki dosya sayısını ve paylaşılan klasörlerin dosya boyutu gibi bilgileri görüyoruz.

Add source device ekranın da Next diyerek devam ediyoruz.

Enter credentials ekranın da W19FILE isimli paylaşım klasörlerini taşıyacağımız sunucumuz üzerinde ile ilgili işlem yapabilecek Full Control yetkisine sahip kullanıcı bilgilerini Username ve Password bilgilerini yazmamız gerekiyor.

Enter credentials ekranın da gerekli Username ve Password bilgileri yazıyoruz ve Next diyerek devam ediyoruz.

Specify the destination ekranın da W19FILE isimli paylaşım klasörlerini taşıyacağımız sunucumuz Destination device bölümüne ekleyeyeceğiniz sunucuzun ismini yazarak Browse diyerek Active Directory Domain ortamında aratarak ekleyebilirsiniz ya da  Destination device bölümüne ekleyeyeceğiniz sunucuzun ismini yazarak Scan diyerek bulmasını sağlayarak ekleyebilirsiniz.

Destination seçeneği altında bulunan

  • Use an existing server or VM seçeneği ile ortamınızda bulunan Physical Machine ( Fiziksel ) ya da Virtual Machine ( Sanal Makine ) ekleyerek taşıma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Create a new Azure VM seçeneği ile Microsoft Azure ortamında bir Virtaul Machine ( Sanal Makine ) ekleyerek taşıma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Don’t transfer files from seçeneği ile herhangi bir taşınma işlemi gerçekleştirilmeyecektir.

Specify the destination ekranın da W19FILE isimli paylaşım klasörlerini taşıyacağımız sunucumuzu Destination device bölümüne yazıyoruz ve Scan diyerek ekliyoruz.

Specify the destination ekranın da W19FILE isimli paylaşım klasörlerini taşıyacağımız sunucumuzun eklemek için arama yapıldığını görüyoruz.

Specify the destination ekranın da W19FILE isimli paylaşım klasörlerini taşıyacağımız sunucumuzun geldiğini görüyoruz.

Specify the destination ekranın da W19FILE isimli paylaşım klasörlerini taşıyacağımız sunucumuzun Map each source volume to a destination volume bölümü altında bulunan Destination volume seçeneği ile sunucumuz üzerinde hangi dizin altına paylaşım klasörlerini taşınacağını belirleyebiliriz.

Örneğin sunucumuz üzerinde işletim sistemi C dizini üzerinde kurulu ve sunucumuz üzerinde D dizinide olduğunu varsayalim. D dizini altına paylaşım klasörlerini taşımak istersek buradan seçebiliriz.

W16FILE isimli paylaşım klasörleri üzerinde bulunan sunumuz üzerinde bütün paylaşılan klasörler C dizini altında SHARE isimli bir klasör içinde bulunmaktaydı. W19FILE isimli paylaşım klasörlerini taşıyacağımız sunucumuzun C dizini altında SHARE isminde bir klasör oluşturuyoruz. Paylaşılan klasörlerin yine aynı dizin altına taşınması için. Bu klasörü paylaşıma açmanıza gerek yoktur.

Specify the destination ekranın da Select the shares to transfer bölümü altında taşımak istediğiniz paylaşım klasörleri seçebilirsiniz. Select the shares to transfer bölümü altında taşımak istediğiniz paylaşım klasörlerini Include in transfer seçeneğinden seçebilirsiniz.

Specify the destination ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Adjust Transfer Settings ekranın da taşınacak olan paylaşım klasörleri üzerindeki yetkilendirmelerin taşıma işlemini yapılandırğımız ekrandır.

Adjust Transfer Settings ekranın da Validation method ( Doğrulama Yöntemi ) seçeneğini CRC64 olarak seçiyoruz. Max duration ( Maksimum süre ) bölümünde herhangi bir değişiklik yapmıyoruz.

Adjust Transfer Settings ekranın da

  • rename account with the same name : Aynı adı taşıyan hesabı yeniden adlandırarak taşıma işlemi gerçekleştirilecektir.
  • reuse account with the same name : Aynı adı taşıyan hesabı yeniden kullanarak taşıma işlemi gerçekleştirilecektir.
  • Don’t transfer users and groups Kullanıcıları ve grupları aktarmadan taşıma işlemi gerçekleştirilecektir.

Adjust Transfer Settings ekranın da

how mant times do yo want to retry transferring files that don’t transfer properly seçeneği altında bulunan Max retries ( Maksimum yeniden deneme ) ve Delay between ( Arasında gecikme ) seçenekleri ile doğru şekilde taşımanayan dosyaları taşınma işlemini tekrar gerçekleştirebilirsiniz.

Adjust Transfer Settings ekranın da gerekli yapılandırmayı yaparak Next diyerek devam ediyoruz.

Validate source and destination devices ekranın da Source bölümünde W16FILE isimli paylaşım klasörleri üzerinde bulunan sunucumuzu ve Destination bölümünde W19FILE isimli paylaşım klasörlerini taşıyacağımız sunucumuz üzerinde Validate işlemini yapacağımız ekrandır.

Validate source and destination devices ekranın da Validate diyerek işlemini başlatıyoruz.

Validate source and destination devices ekranın da Validation bölümünü Warning olarak görüyoruz. Validation bölümünde Warning uyarısına tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Warning uyarısını nedeni taşıma işlemini yapacağımız sunucumuz Windows Server 2019 ancak üzerinde Storage Migration Proxy özelliğininin kurulu olmamasından kaynaklıdır. Ancak bu uyarı taşıma işlemini gerçekleştirmemize herhangi bir engel teşkil etmemektedir.

Validation bölümünde Warning uyarısına tıklayarak inceliyoruz.

Migration test result ekranın da taşıma işlemini yapacağımız sunucumuz Windows Server 2019 ancak üzerinde Storage Migration Proxy özelliğininin kurulu olmadığı için Warning olarak görüyoruz. Ancak bu uyarı taşıma işlemini gerçekleştirmemize herhangi bir engel teşkil etmemektedir.

Migration test result ekranını kontrol ettikten sonra Close diyerek kapatıyoruz.

Validate source and destination devices ekranın da gerekli kontrolleri sağladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Start the transfer ekranın da Start transfer seçeneğine tıklayarak W16FILE isimli paylaşım klasörlerini üzerinde bulunan sunucumuz üzerinden W19FILE isimli paylaşım klasörlerini taşıyacağımız sunucumuz üzerine paylaşım klasörleri ve dosyaların taşıma işlemini başlatıyoruz.

Sunucularınız arasında paylaşım klasörleri ve dosyaların taşınma işlemi paylaşım klasörleri ve dosyaların boyutlarına ve ortamınızdaki Network yapısına göre değişiklik gösterebilir.

Start the transfer ekranın da gerekli paylaşım klasörleri ve dosyaların taşıma işleminin başladığını görüyoruz.

Start the transfer ekranın da paylaşım klasörleri ve dosyaların taşıma işlemi başarılı bir şekilde tamamlandı.

Start the transfer ekranın da Transfer detail sekmesinde paylaşım klasörleri ve dosyalarla ilgili özeti görebilirsiniz.

Start the transfer ekranın da SMB detail sekmesinde paylaşım klasörleri ve dosyalarla ilgili özeti görebilirsiniz.

W19FILE isimli sunucumuz üzerinde taşıma işlemi sonrasında C dizini altında SHARE klasörüne paylaşım klasörlerinin geldiğini görüyoruz.

W19FILE isimli sunucumuz üzerinde taşıma işlemi sonrasın da Sharing Permissions ve NTFS Security yapılandırması aşağıdaki gibidir.

W19FILE isimli sunucumuz üzerinde taşınma işlemi sonrasın da paylaşım klasörlerini, Sharing Permissions ve NTFS Security yapılandırmasını kontrol ettik.

Peki taşınma sonrasında herhangi bir paylaşım klasörüne bir klasör ya da dosya eklenmişse değişen klasör ve dosyalarımızı ne yapacağız. Windows Admin Center konsolunda Storage Migration Service özelliği üzerinde bu işlem için bir çözüm mevcut.

W19FILE isimli sunucumuz üzerinde Information Technology isimli paylaşım klasörü içinde Word klasörünü görüyoruz. Ancak ben taşıma sonrasında W16FILE isimli sunucumuz üzerinde Information Technology isimli paylaşım klasörü içine Pdf klasörünü oluşturup içine Pdf dosyalarını attık.

Start the transfer ekranın da Transfer differences seçeneğine tıklayarak W16FILE isimli paylaşım klasörleri üzerinde eklenen ya da değişen klasör ve dosyalarımızı W19FILE isimli paylaşım klasörlerini taşıdığımız sunucumuz üzerine taşıma işlemini başlatıyoruz.

Sunucularınız arasında paylaşım klasörleri ve dosyaların taşınma işlemi paylaşım klasörleri ve dosyaların boyutlarına ve ortamınızdaki Network yapısına göre değişiklik gösterebilir.

Start the transfer ekranın da karşımıza gelen You’re about to transfer missing or changed files bilgi ekranın da Transfer differences seçeneğine tıklayarak işleme başlatıyoruz.

Start the transfer ekranın da eklenen ya da değişen klasör ve dosyalarımızın taşıma işleminin başladığını görüyoruz.

Start the transfer ekranın da eklenen ya da değişen klasör ve dosyalarımızın taşıma işlemi başarılı bir şekilde tamamlandı.

W19FILE isimli sunucumuz üzerinde taşınma işlemi sonrasın da W19FILE isimli sunucumuz üzerinde bulunan Information Technology isimli paylaşım klasörü içinde Pdf klasörünü ve içine Pdf dosyalarının geldiğini görüyoruz.

Start the transfer ekranın da gerekli işlemleri tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Windows Admin Center Storage Migration Service ile W16FILE isimli paylaşım klasörlerinin üzerinde bulunan sunucumuz üzerinden W19FILE isimli sunucumuz üzerine paylaşım klasörlerini taşıdığık. Sonrasında da eklenen ya da değişen klasör ve dosyalarımızı taşıma işlemini gerçekleştirdik. 

Cut over to the new server ekranın da W16FILE isimli sunucumuzun Computer Name ( Sunucu İsmi ) ve IP Address ( IP Adresi ) yapılandırmasını W19FILE isimli sunucumuz üzerine Cut Over Migration yöntemiyle aktaracağız. Cut Over Migration işlemi ile W16FILE isimli sunucumuzu yeni bir isim belirleyerek ve ondaki W16FILE Computer Name ( Sunucu İsmi ) ve IP Address ( IP Adresi ) yapılandırmasını W19FILE isimli sunucumuza aktarılacak. Böylelikle ortamdaki kullanıcılarımız File Server üzerindeki Computer Name ( Sunucu İsmi ) ve IP Address ( IP Adresi ) değişmediği için verilerine sorunsuz bir şekilde ulaşmaya devam edecektir.

NOT : Cut Over Migration işlemi sırasında Computer Name ( Sunucu İsmi ) ve IP Address ( IP Adresi ) değişeceği için sunucularınız Restart olacaktır.

Enter credentials for the source devides ekranın da W16FILE ve W19FILE isimli sunucularımız üzerinde en az Local Admin yetkisine sahip yetkili kullanıcı bilgilerini girmemiz gerekmektedir.

Enter credentials for the source devides ekranın da daha önce W16FILE ve W19FILE isimli sunucularımız üzerinde işlem yapmak için kullanıcı bilgileri yazdığımız için Stored credentials seçeneğinde direkt olarak geldi. Farklı bir kullanıcı belirlemek isterseniz eğer New credentials seçeneğini seçerek belirleyebilirsiniz.

Enter credentials for the source devides ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Configure cutover from ekranın da Source network adapters bölümünde W16FILE isimli sunucumuzun IP Adress ( IP Adresi ) yapılandırmasını görüyoruz.

Configure cutover from ekranın da Destination network adapters bölümünde W19FILE isimli sunucumuzun hangi Network Adapter ( Network Kartı ) üzerine yapılandırmanın taşınacağını seçiyoruz. 

Configure cutover from ekranın da Destination network adapters bölümünde W19FILE isimli sunucumuz üzerindeki Ethernet0 isimli Network Adapter ( Network Kartı ) üzerine yapılandırmanın aktarılması için seçiyoruz.

Configure cutover from ekranın da Use DHCP bölümünü seçiyoruz böylelikle W16FILE isimli sunucumuz üzerindeki Network Adapter ( Network Kartı ) üzerindeki Static IP Address ( Statik IP Adresi ) yapılandırması kaldırmış olacağız.

Configure cutover from ekranın da

Rename the source device after cutover bölümünde

  • Use randomly generated name seçeneği ile kendisi bir Computer Name ( Sunucu İsmi ) yapılandıracaktır.
  • Choose a new name seçeneği ile sizin belirlediğiniz bir Computer Name ( Sunucu İsmi ) yapılandırılacaktır.

Configure cutover from ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Adjust cutover settings ekranın da Cutover timeout bölümünde herhangi bir değişiklik yapmıyoruz. Enter AD credentials ekranın da W16FILE ve W19FILE isimli sunucularımız üzerinde işlem yapmak için kullanıcı bilgileri yazdığımız için Stored credentials seçeneğinde direkt olarak geldi. Farklı bir kullanıcı belirlemek isterseniz eğer New credentials seçeneğini seçerek belirleyebilirsiniz.

Adjust cutover settings ekranın da gerekli yapılandırmayı tamamladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Validate source and destination devices ekranın da Source device orijinal name bölümünde W16FILE isimli sunucumuzun şu anki Computer Name ( Sunucu İsmi ), Source device new name bölümünde W16FILEOLD olarak yani sunucumuzun yeni Computer Name ( Sunucu İsmi ), Destination device orijinal name bölümünde W19FILE isimli sunucumuzun şu anki Computer Name ( Sunucu İsmi ), Destination device new name bölümünde W16FILE olarak yani sunucumuzun yeni Computer Name ( Sunucu İsmi ) görüyoruz.

Validate source and destination devices ekranın da gerekli işlemlerin kontrolü için Validate işlemini yapacağımız ekrandır.

Validate source and destination devices ekranın da Validate diyerek işlemini başlatıyoruz.

Validate source and destination devices ekranın da Validate işleminin başladığını görüyoruz.

Validate source and destination devices ekranın da Validation bölümünü Pass olarak görüyoruz. Yani gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesi için herhangi bir sorun olmadığını görüyoruz.

Validation bölümünde Pass uyarısına tıklayarak inceleyebiliriz.

Validation bölümünde Pass uyarısına tıklayarak inceliyoruz.

Migration test result ekranın da herhangi bir sorun olmadığını görüyoruz.

Migration test result ekranını kontrol ettikten sonra Close diyerek kapatıyoruz.

Validate source and destination devices ekranın da gerekli kontrolleri sağladıktan sonra Next diyerek devam ediyoruz.

Cut over to the new server  ekranın da Start cutover seçeneğine tıklayarak W16FILE isimli sunucumuzun Computer Name ( Sunucu İsmi ) ve IP Address ( IP Adresi ) yapılandırmasını W19FILE isimli sunucumuz üzerine taşıma işlemini başlatıyoruz.

Cut over to the new server  ekranın da Start cutover işlemini başlattığınız da öncelikle W16FILE isimli sunucumuzun Computer Name ( Sunucu İsmi ) ve IP Address ( IP Adresi ) yapılandırması değiştirilecek ve sonrasında sunucumuz Restart olacaktır. Sonrasında W16FILE isimli sunucumuzun üzerindeki eski yapılandırma W19FILE isimli sunucumuzun Computer Name ( Sunucu İsmi ) ve IP Address ( IP Adresi ) üzerinde yapılandırılacaktır. W19FILE isimli sunucumuz üzerindeki yapılandırma tamamlandıktan sonra bu sunucumuzda Restart olacaktır.

Cut over to the new server  ekranın da gerekli işlemlerin başladığını görüyoruz.

Cut over to the new server  ekranın da gerekli işlemlerin başarılı bir şekilde tamamlandığını görüyoruz. Azure File Sync sekmesinde bulunan Setup AFS ile Microsoft Azure File Sync yapılandırmasını başlatabilirsiniz.

Cut over to the new server  ekranın da gerekli işlemler başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra Finish diyerek işlemleri sonlandırıyoruz.

Windows Admin Center konsolunda Storage Migration Service bölümünde gerekli işlemlerle ilgili bilgilerin bir özetini görüyoruz.

W16FILE isimli sunucumuzun Computer name ( Sunucu İsmi )’nin W16FILEOLD olarak yapılandırılmış ve hala Active Directory Domain ortamında olduğunu görüyoruz.

Ethernet0 bölümünün Assigned by DHCP olarak görüyoruz. Yani sunucumuz üzerinde Static IP Address ( Statik IP Adresi ) yapılandırmasının olmadığını görüyoruz.

W19FILE isimli sunucumuzun Computer name ( Sunucu İsmi )’nin W16FILE olarak yapılandırılmış olduğunu görüyoruz.

Ethernet0 bölümünün Multiple IP addresses olarak görüyoruz. Yani sunucumuz üzerinde birden fazla Static IP Address ( Statik IP Adresi ) yapılandırmasının olduğunu görüyoruz.

Eski adıyla W19FILE isimli yeni adıyla W16FILE isimli sunucumuz üzerinde IP Address yapılandırmasını kontrol ettiğimizde aşağıdaki gibi yapılandırmış olduğunu görüyoruz.

 

Başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle…

 

 

 

Bir yanıt yazın

Back To Top